Wat is het verschil tussen fysiotherapie en chiropractische zorg

Deel dit bericht

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Lees meer over Justin

Fysiotherapeuten en chiropractors hebben een iets andere benadering van de behandeling van een cliënt, dus het kan moeilijk zijn om te weten welke voor u de juiste is. 

 

Beiden benaderen de dingen vanuit een iets ander perspectief, maar we hebben allemaal hetzelfde doel; het verminderen van pijn en het verhelpen van een blessure, met behulp van een medicijnvrije en niet-invasieve aanpak om de lichamelijke gezondheid en het welzijn te verbeteren. We hebben allemaal verschillende hands-on technieken om gewrichten te mobiliseren, spierspanning te verminderen, zenuwen vrij te maken en ervoor te zorgen dat het lichaam beweegt zoals het ontworpen is om te bewegen. “We zullen allemaal proberen het probleem te vinden in plaats van alleen het symptoom te behandelen.” zegt Annika, de chiropractische adviseur bij The Right Chiro. Maar waar moet ik beginnen? Wat is het verschil tussen de twee en hoe bepaal ik waar ik heen moet?

 

De fysiotherapeut richt zich vooral op spier-, banden- en gewrichtsklachten en de behandeling daarvan. Dit is de reden waarom veel sportblessures door fysio’s worden behandeld.


Zij gebruiken vaak verschillende behandelingen zoals koude lasers, dry needling, massages, taping of elektronische schokgolven.

Een chiropractor doet zijn werk voornamelijk door de functie van het zenuwstelsel te herstellen door de wervelkolom te corrigeren waardoor de verstoring van uw zenuwen wordt opgeheven. Dit is van vitaal belang omdat alles in uw lichaam wordt gecontroleerd door uw zenuwstelsel. Door de zenuwen in staat te stellen hun signalen vrij van en naar het lichaam te sturen, kan het lichaam weer optimaal functioneren, zodat u in goede gezondheid komt of blijft. 

trc afbeelding blog tapen knie
hurts

Minder bekend is dat de chiropractor ook alle kennis en vaardigheden heeft om spieren te behandelen. Wat de chiropractor echter als voordeel heeft is de extra kennis van het lichaam. Dit geeft een chiropractor meer mogelijkheden. Een chiropractor kan zoeken om te achterhalen of de pijn niet door iets diepers wordt veroorzaakt.


Denk aan een scheefstand van een wervel die een verkeerde houding veroorzaakt. Die verkeerde houding kan pijn veroorzaken.

Laten we eens kijken naar een ander voorbeeld, je bent op weg naar huis na een productieve dag op je werk, je hebt een kantoorbaan waarbij je achter je laptop zit en je gaat 2 keer per week naar kantoor en werkt de andere 3 dagen vanuit huis. Op een mooie dag rijd je naar huis en BAM! Je krijgt een auto-ongeluk. Je auto heeft een flinke deuk in de achterkant maar gelukkig had je je gordel om en heb je nauwelijks een schrammetje opgelopen. Je wisselt gegevens uit met de andere persoon en bent weer op weg naar huis, met een pijnlijke nek en schouders. De volgende dag ga je voor de zekerheid naar je huisarts en die stuurt je door naar een fysiotherapeut. De fysio beoordeelt de situatie en geeft je een paar behandelingen voor je spieren. Na een tijdje is de pijn een stuk minder dan voorheen, maar hij is er nog wel een beetje, maar je denkt dat het wel te doen is en gaat door met je dagelijkse bezigheden. Je nek wordt weer gespannen, dus ga je weer, en weer. Tot je er op een dag genoeg van hebt… Je wilt dit opgelost hebben zodat het niet elke week of zo terugkomt.  Iemand vertelt je over een chiropractor. Je besluit het te proberen. Eenmaal daar leggen ze uit hoe ze werken, dat je zenuwstelsel alles in je lichaam controleert, inclusief je spieren. Het klinkt allemaal heel logisch en je besluit door te gaan met de chiropractische correcties. Na een tijdje merk je ook dat je astma en hooikoorts zijn verdwenen… Je zegt tegen je chiropractor, waarom heb ik hier niet eerder van gehoord? Justin, de chiropractor bij The Right Chiro lacht en zegt “we horen deze vraag vaak van onze klanten”. 

 

Het gebruik van een fysio therapeut en een chiropractor tegelijkertijd kan zeer voordelig zijn, als je het op de juiste manier doet. Wij geloven echter dat elke man, vrouw, kind en dier (ja, ook jouw huisdieren!) naar een chiropractor zou moeten gaan, want als je zenuwen niet de juiste signalen kunnen sturen, zal je lichaam niet optimaal functioneren, ook je spieren en gewrichtsbanden niet 😉 

 

Dus naar wie moet je gaan? Dat hangt af van wat je wilt, als je op je best wilt functioneren, op je best wilt zijn op je werk en thuis met je gezin, dan moet je langskomen om te zien hoe wij van The Right Chiro jou kunnen helpen!

Je voelt je gefrustreerd en ongelukkig met je gezondheid, met steeds dezelfde pijn die telkens weer terugkomt, waardoor je je gevangen voelt zonder een manier om te genezen! Bij The Right Chiro bieden we deskundige chiropractische zorg aan, we maken een op maat gemaakt zorgplan en adviseren je over goede gezondheidsgewoonten. We brengen je weer in contact met het vermogen van je eigen lichaam om te genezen, zodat je een gezond, gelukkig en voldaan leven kunt leiden.

Boek vandaag nog bij The Right Chiro!

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.