Rechten en plichten 

Wet op Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO)

De Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) beschrijft de rechten en plichten van cliënten in de zorg.


De WGBO is van belang voor iedereen die met medische zorg te maken krijgt. Wanneer een chiropractor een cliënt gaat onderzoeken of behandelen, is sprake van een geneeskundige behandelingsovereenkomst. De wet is bedoeld om de positie te versterken van cliënten die medische zorg nodig hebben.


The Right Chiro is als zorgverlener gebonden aan deze overeenkomst. Wij willen u om deze reden graag wat meer uitleggen over deze regels.

Rechten: Wat regelt de WGBO

Plichten: Wat moet de patiënt doen

Naast rechten hebben patiënten ook plichten:

Met de juiste informatie kan de zorgverlener sneller en beter een diagnose stellen en kan hij beter zorg verlenen. De patiënt moet zo veel mogelijk met de zorgverlener meewerken en adviezen opvolgen.

Vragen: Neem contact met ons op

De WGBO heeft als doel de kwaliteit van de zorg in Nederland te verbeteren. Bij The Right Chiro zijn wij altijd bezig met het verbeteren van onze zorg!


U kunt daarom altijd contact met ons opnemen met vragen over bijvoorbeeld de WGBO, maar natuurlijk ook over alle andere zaken die uw gezondheid aangaan.

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.