Frequently Asked Questions

Chiropractoren zijn goed opgeleide, universitair geschoolde artsen en deskundigen op het gebied van de werking van de wervelkolom, blessure preventie, houding, lichaamsbeweging, revalidatie en vele andere gebieden van sport, gezondheid en mentale stabiliteit. Chiropractoren zijn de enige professionals die zijn opgeleid om onjuiste functie / blokkades in de wervelkolom (scheefstanden in de wervelkolom die een constante druk en storing) op de vitale zenuwen uitoefenen en de optimale werking van het lichaam verstoren, correct te analyseren en te corrigeren. Deze blokkades resulteren in een afnemende gezondheid en diverse lichamelijke klachten. Uw chiropractor richt zich op het herstellen van de normale beweging van uw wervelkolom en de juiste stand van uw wervels. Scheefstand, onbalans en blokkades hebben een diepgaande, negatieve invloed op uw zenuwstelsel en op hoe wij ons leven ervaren.

Tijdens uw eerste afspraak zal de chiropractisch adviseur een grondig gezondheid gesprek voeren over uw gezondheidsgeschiedenis en symptomen, en een digitale houdingsanalyse en zenuwfunctie- en spierspanningstest doen. De chiropractor zal een grondig onderzoek doen van uw wervelkolom en het probleemgebied (als dit zich toevallig in een ander gebied van het lichaam bevindt) en zal u dan de omvang van het probleem laten zien en met u delen hoe het probleem waar u last van heeft verbeterd kan worden door chiropractische zorg.

Het aantal correcties varieert en is sterk afhankelijk van uw leeftijd, stress factoren, hoe lang de symptomen al aanwezig zijn en uw herstelproces. Uiteraard hangt dit sterk samen met hoe goed u voor uw lichaam zorgt. Tijdens het eerste bezoek zal de chiropractor het behandelplan voor uw herstel bespreken, gericht op het zo snel mogelijk bereiken van uw doelen. Na een aantal correcties krijgt u een evaluatie om uw vooruitgang te bepalen. Indien van toepassing, werkt uw chiropractor nauw samen met andere gezondheidswerkers om u te helpen uw gezondheidsdoelen te bereiken.

Net als de knokkels in uw hand heeft elke wervel van de wervelkolom een gewrichtskapsel dat het gewricht omgeeft en beschermt door het gesmeerd te houden. Binnen deze capsules bevindt zich een kleine hoeveelheid gas die ontsnapt en een geluid maakt wanneer het gewricht in zijn normale positie wordt teruggebracht. Dit voelt meestal aan als een bevrijding van spanning en de meeste mensen vinden dit proces prettig en zelfs aangenaam.

U hoeft geen pijn te hebben om een chiropractor te bezoeken. De botten van uw wervelkolom zijn verantwoordelijk voor de bescherming van uw fragiele zenuwstelsel en is de bewegingsas voor uw hele lichaam. Je zenuwstelsel staat bekend als het belangrijkste controlesysteem omdat het alle systemen regelt en controleert, waaronder je bloedsomloop, organen, ademhalingsstelsel en spierstelsel om er maar een paar te noemen! Hoe weet u dat u moet bewegen of gezond moet eten? Omdat het goed voor je is, toch? Net zoals je (meestal) vroeg in je leven naar de tandarts gaat, zou je ook vroeg in je leven naar de chiropractor moeten gaan. Iedereen met een ruggengraat heeft een chiropractor nodig.

 

 

Nee, chiropractoren kunnen een lichamelijke klacht beoordelen en behandelen zonder verwijzing van een (huis)arts.

De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden een chiropractische behandeling als u een aanvullende verzekering heeft. Het valt meestal onder de dekking van alternatieve geneeswijzen en de vergoeding verschilt per pakket. Na elk consult ontvangt u van ons een factuur die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar.

JA! Chiropractie bestaat al meer dan 100 jaar en er zijn talrijke wetenschappelijke studies die de veiligheid van chiropractische zorg aantonen. Vele miljoenen mensen over de hele wereld, hebben en ontvangen nog steeds de voordelen van chiropractische zorg. Chiropractie is het enige beroep dat specifiek het zenuwstelsel en de wervelkolom controleert en corrigeert. Alle geregistreerde chiropractoren volgen een uitgebreid studieprogramma en zijn verplicht om voortdurend te studeren om ervoor te zorgen dat we veilig en effectief werken.

Wij raden ieder kind en iedere baby aan zich zo snel mogelijk te laten controleren, omdat wij hebben geleerd dat een storingsvrij zenuwstelsel de beste start is die een baby en kind kunnen hebben. Onze ervaring is dat baby’s die gecontroleerd worden succesvoller borstvoeding nemen, rustiger zijn, minder spijsverteringsklachten hebben en een beter functionerend immuunsysteem hebben. Chiropractische zorg voor kinderen en baby’s verschilt van die voor volwassenen, ze reageren over het algemeen veel sneller en we gebruiken een lichtere aanraking/techniek. De beste manier om de druk die we gebruiken te beschrijven is door je vinger op je ooglid te drukken totdat je een lichte druk voelt. Al onze chiropractors zijn opgeleid om baby’s, peuters en kinderen te controleren en te corrigeren.

Regelmatige chiropractische zorg is gunstig voor iedereen, ongeacht de leeftijd. Chiropractische zorg voor ouderen werkt door te zorgen voor mobiliteit en kan helpen bij pijn en andere aandoeningen.  Chiropractische zorg pakt direct de oorzaak van de pijn of gezondheid aan, niet de symptomen zelf. 

 

Mensen denken vaak dat chiropractische zorg te krachtig zou kunnen zijn voor ouderen vanwege de technieken die chiropractors gebruiken. Wij gebruiken verschillende technieken die gebruikt worden voor ouderen, die technieken zijn een stuk zacht en werken met de conditie van de cliënt. 

 

De voordelen van chiropractische zorg kunnen eindeloos zijn. De oudere bevolking lijdt vaak aan chronische en acute pijn en kan problemen hebben met flexibiliteit, mobiliteit, evenwicht, en posturale uitlijning, dat is waarom chiropractische zorg voor ouderen zeer belangrijk kan zijn voor het algehele welzijn.

 

 

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.