Waarom heb ik een chiropractor nodig….

Deel dit bericht

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Lees meer over Justin

Soms zullen mensen beweren dat ze kunnen zien dat er subluxaties in hun wervelkolom zijn. Ze kunnen vaak spierpijn voelen en andere zachte weefsels die beschadigd kunnen zijn, maar de mogelijkheid dat ze de locatie van een subluxatie kunnen identificeren is, op zijn zachtst gezegd, zeer onwaarschijnlijk. Dus hoe weet je dat je een wervel subluxatie hebt en waarom zou je een chiropractor nodig hebben?

“Chiropractie wordt vaak verkeerd begrepen door veel leden van onze gemeenschap” zegt Annika, de chiropractisch adviseur bij The Right Chiro. Veel mensen denken ten onrechte dat chiropractie slechts een soort therapie is voor rug- en nekpijn. Het idee dat chiropractie niets meer is dan een “mechanische aspirine” is door de jaren heen gepromoot door zowel leden van de reguliere medische als alternatieve gezondheidszorg. Veel van deze mensen zijn zich niet bewust van het ware doel van chiropractie of kiezen ervoor om de subluxatie gebaseerde onderzoek te negeren.

Chiropractors zijn artsen die gespecialiseerd zijn in het controleren van de stabiliteit en de positie van uw wervelkolom. De meeste rugproblemen waar chiropractoren aan werken veroorzaken geen pijn of ongemak bij mensen. Vaak is de compensatie van het probleem de plaats waar je de pijn voelt.

trc blog afbeelding rugpijn onderrig rontgen

Laten we deze botten die niet goed functioneren van dichtbij bekijken. We kunnen het kleine afwijkingen noemen. Kleine afwijkingen kunnen regelmatig voorkomen binnen je wervelkolom, en kunnen druk uitoefenen op je zenuwen in de buurt van je wervelkolom.


Deze afwijkingen in de wervelkolom noemen we in chiropractische termen een wervel subluxatie. De wervel subluxatie kan het vermogen van het zenuwstelsel om goed te functioneren verstoren. Deze wervel subluxaties veroorzaken meestal geen symptomatisch ongemak, ALS ze er zijn voor een korte tijd … maar wat gebeurt er als ze er voor een langere tijd zijn? 


Wervel subluxaties kunnen ernstige schade veroorzaken aan de zenuwen rond de wervelkolom. Wanneer de wervel subluxaties onbehandeld blijven voor een langere periode, kunnen deze afwijkingen permanente schade veroorzaken aan de zenuwen die rechtstreeks naar belangrijke organen en systemen in je lichaam gaan.

trc blog afbeelding woordenboek healthy

Vorige week was ik op een gezondheidsbeurs waar ik gratis wervelkolom onderzoeken deed voor mensen uit onze gemeenschap. Nadat ik een toekomstige cliënt op mijn draagbare chiropractische tafel had gecontroleerd, stond een man op en zei tegen me: “Ik voel me geweldig doc.,  waarom heb ik een chiropractor nodig?


“Ik hoor deze vraag steeds weer van verschillende mensen die ik onderzoek bij screenings”, zegt Justin de Chiropractor bij The Right Chiro. Het antwoord op de vraag is eigenlijk heel simpel: chiropractie heeft absoluut niets te maken met hoe je je voelt, het heeft alles te maken met hoe je functioneert.


Omdat de meeste zenuwen in je lichaam niet betrokken zijn bij het versturen van pijnsignalen naar je hersenen, is het voor jou bijna onmogelijk om te bepalen wanneer of waar ze een subluxatie hebben. Alleen een ervaren chiropractor kan bepalen of je een wervel subluxatie hebt en of die een aanpassing nodig heeft.

Bij de Right Chiro voeren we regelmatig wervelkolom onderzoeken uit bij cliënten om te bepalen waar specifieke subluxaties zich in bevinden. Zodra een subluxatie is gevonden, gebruikt uw chiropractor een handmatige aanpassing om de juiste positie van het bot ten opzichte van de andere wervelsegmenten erboven en eronder te corrigeren. 


Daarom raden wij iedereen aan om zijn of haar wervelkolom regelmatig te laten controleren door een gekwalificeerde chiropractor. Waarom wachten met symptomen of pijn! Waarom geld, tijd en energie verspillen om iets te verhelpen als u het kunt voorkomen?


Boek vandaag nog een afspraak met ons om te zien hoe wij u en uw gezin kunnen helpen.

U voelt zich gefrustreerd en ongelukkig met uw gezondheid, met dezelfde pijn die steeds weer terugkomt, waardoor u zich gevangen voelt met geen mogelijkheid om te genezen! Bij The Right Chiro bieden we deskundige chiropractische zorg, we stellen een op maat gemaakt zorgplan voor u op en adviseren u over goede gewoontes op het gebied van gezondheid. We brengen u weer in contact met het vermogen van uw eigen lichaam om te genezen, zodat u een gezond, gelukkig en voldaan leven kunt leiden.

Boek vandaag nog bij The Right Chiro!

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.