Mijn lichaam en immuunsysteem zijn zwak!

Deel dit bericht

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Lees meer over Justin

Je lichaam als zwak, kwetsbaar of gebroken beschouwen is gebruikelijk in onze cultuur. Van farmaceutische bedrijven tot artsen, zelfs televisieprogramma’s en films laten ons zien hoe zwak ons lichaam is, vooral tegen virussen en bacteriën. Wat dit verhaal na verloop van tijd doet, is jou leren om je lichaam op die manier te zien. Dus in plaats van meer water te drinken en te rusten, ben je geneigd om 2 tot 4 verschillende medicijnen te gaan halen om je symptomen te beheersen en te hopen dat de verkoudheid of griep snel over gaat.

 

Wanneer je het idee hebt dat je lichaam en je immuunsysteem zwak zijn, raak je gevangen in je lichaam. Dat betekent dat je moet vechten tegen je omgeving om te voorkomen dat die je lichaam overvalt. “Het probleem met deze perceptie is dat dit bijna altijd een verloren strijd zal zijn.” Zegt Justin, de chiropractor bij The Right Chiro. Hoezo zal je je afvragen?

Omdat bacteriën en virussen op deze planeet ons massaal in aantal overtreffen. Onderzoek toont aan dat er 10 tot de 31 macht verschillende virussen in de lucht zitten, 10³¹ verschillende virussen in de grond of aarde, en dan nog eens 10³¹ verschillende virussen in de oceanen en het water. Dat getal is een 10 met 31 0’s erachter! Het aantal verschillende virussen op onze planeet overtreft het aantal bekende sterren en melkwegstelsels in het heelal. Dat is exclusief het aantal verschillende bacteriesoorten, schimmels, en parasieten die er bestaan. Jij alleen, en zelfs wij als soort, maken geen kans tegen zo’n overweldigend aantal.

trc afbeelding defending virus
trc afbeelding blog immuunsysteem medicijnen

Wanneer je met deze perceptie de wereld ingaat, is het gemakkelijk om angstig en bezorgd te zijn en voor bedrijven om slogans als “wij tegen corona” te gebruiken om je in een staat van angst te houden. Als je bang bent, denk je niet na en reageer je niet, je reageert. Wanneer je reageert op je omgeving gebeuren er 2 belangrijke dingen:

  1. Je bent niet langer in staat om redelijke beslissingen te nemen die je gezondheid ondersteunen (tenzij je deze in eerdere ervaringen hebt gebruikt)
  2. Je houdt je lichaam en zenuwstelsel in een staat van sympathische overbelasting. Dit schakelt in feite je immuunsysteem uit en maakt je vatbaarder voor ziekte en infectie. Waarom? Omdat wanneer je in een chronisch gestreste toestand bent het belangrijker is dat je vitale organen en spieren bloed en energie krijgen. Je immuunsysteem wordt secundair.

 

Dit leidt ertoe dat je overhaaste en slechte beslissingen neemt die je in een vicieuze cirkel brengen waarin je alleen maar overspannen raakt, oververmoeid bent, vaker ziek bent en het begin van meer chronische ontwikkelingsproblemen en meer pijn ervaart. 

 

“Stel je voor, nu je weet hoe je immuunsysteem functioneert en wat het uiteindelijk afbreekt, weet je welke keuzes je moet maken om het te ondersteunen.” Zegt Annika, de Chiropractisch adviseur bij The Right Chiro. Je komt regelmatig bij The Right Chiro om ervoor te zorgen dat je immuunsysteem en zenuwstelsel op hun best zijn, je eet, drinkt, denkt en beweegt op een manier die je gezondheid ondersteunt.

 

Dit betekent dat je minder ziek bent, waardoor je meer tijd en energie overhoudt om productiever te zijn op je werk en mogelijk een loonsverhoging of een promotie te krijgen. Je kunt meer en betere tijd doorbrengen met je familie en vrienden. Zij zien dit en vragen je naar je geheim. Nu voel je je niet alleen beter, maar geniet je ook meer van je tijd thuis en op het werk.

 

Het is dus gemakkelijk te begrijpen waarom je jezelf moet zien als deel van de omgeving die je deelt met de virussen en bacteriën die erin leven. Deze relatie is van essentieel belang voor de goede gezondheid en functie van jouw immuunsysteem en lichaam. Wanneer dit systeem, zoals alle systemen in je lichaam, goed functioneert, blijf je in verbinding met je vermogen om te genezen. Dit geeft je de beste kans om een gelukkiger, gezonder en meer vervuld leven te leiden. 

Wil je meer weten over wat je immuunsysteem is en hoe je immuunsysteem functioneert? Dit is slechts een van de vele onderwerpen die we hebben op onze maandelijkse Health Talk. Bel ons nu om jouw plekje te reserveren!

Boek vandaag nog bij The Right Chiro!

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.