Hoe afhankelijk bent jij als het op je gezondheid aankomt?

Deel dit bericht

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Lees meer over Justin

We lopen allemaal het gevaar dat we voor onze gezondheid en het behoud ervan steeds afhankelijker worden van personen of bedrijven van buitenaf. Hoe meer dit gebeurt, hoe minder vrijheid je hebt om keuzes te maken over hoe je je gezondheid kan en  wilt ondersteunen.

 

Keuzes maken om je gezondheid te ondersteunen kan op dit moment moeilijk zijn. Er is zo veel informatie, zo veel onderzoeken, die het beeld van gezondheid mistig maken. Dit leidt tot veel verwarring en frustratie, we zien de verwarring bij mensen die hier komen. Er zijn zoveel mensen die je vertellen wat je moet doen, welke stappen je moet nemen zodat je je beter gaat voelen, maar dit leidt er alleen maar toe dat je gevangen wordt gehouden door je eigen lichaam en dat je onzeker wordt over je toekomstige gezondheid en leven. 

 

We begrijpen de frustratie echt, want we hebben precies in deze situatie gezeten. Ik bedoel met mijn gezondheid, en de gezondheid van mijn vrienden en familie. Ik heb vele diëten geprobeerd, vele soorten medicatie, massage, en ik heb mijn familie dat en nog veel meer zien doen, allemaal in een poging om hun pijn of andere symptomen te verminderen of kwijt te raken. Dit is op zijn zachtst gezegd frustrerend en bedroevend geweest.

“Dit is wat mij ertoe heeft aangezet om 7 jaar lang een aspect van de gezondheidszorg te bestuderen. Om naar de andere kant van de wereld te vliegen om meer te leren over gezondheid, en wat mij heeft gedreven om mijn eigen onderzoek te doen in de 9 jaar dat ik hier in Nederland werk.” zegt Justin de Chiropractor bij The Right Chiro.

 

Ik wil mensen zoals jullie, mensen zoals mijn familie, helpen betere keuzes te maken voor hun gezondheid. Waarom, omdat wanneer je betere keuzes kunt maken voor je gezondheid, je een voorbeeld kunt zijn voor anderen in je sociale kring om hetzelfde te doen. Wanneer zij betere keuzes maken, zien we dat een gezondere gemeenschap een voorbeeld is voor andere gemeenschappen, wat leidt tot een gezondere natie. Dit kan op zijn beurt leiden tot een gezondere wereld. Maar voordat we zover zijn, moeten we beginnen met een gezondere jij.

trc afbeelding succes depends on you
trc afbeelding blog car checkengine

Laten we eens kijken naar je lichaam aan de hand van een voorbeeld, je auto. Je lichaam bestaat, net als je auto, uit een globale structuur: je hebt de banden, de motor, het frame, het chassis, de ramen, en de bedrading. In je lichaam heb je je botten, je gewrichten, je spijsverterings- en cardiovasculair systeem, je kinetisch systeem, en je zenuwstelsel.


Als we aan je auto denken, je rijdt en het benzinelampje of olielampje gaat branden, dan weet je dat er iets moet gebeuren, dat er iets moet veranderen om je auto goed te laten functioneren. Het is op dit moment dat je een keuze hebt:

  1. U kunt meer benzine of olie in de auto doen, waardoor de auto krijgt wat hij nodig heeft om te functioneren 
  2. U kunt een stuk tape over het lampje plakken, zodat u het niet meer kunt zien 
  3. Je kunt je auto er doorheen duwen, want zonder auto kun je al je klusjes niet doen 
  4. Je kunt er een vervanger in doen die wel goed werkt, maar niet de gewenste brandstof of smeermiddel voor de auto is

 

Welke van deze is de beste optie? De eerste toch? Zou je zeggen dat dat ook geldt voor je gezondheid, en voor het functioneren van je lichaam? Uiteraard JA! Weet je dat op dit moment de manier waarop onze moderne gezondheidszorg wordt uitgevoerd je eigenlijk kiest voor een van de andere 4. Je bent getraind en geleerd om zoveel tijd te besteden aan het oplossen van wat er aan de hand is rond je pijn, of zelfs waar je de pijn voelt, dat je het feit mist dat je lichaam niet functioneert zoals het zou moeten. Dat het al een tijdje niet meer functioneert zoals het zou moeten.

 

Hoe meer je ervoor blijft kiezen om je gezondheid op deze manier aan te pakken, hoe meer pijn je zult voelen. Hoe meer degeneratieve problemen zich in je lichaam zullen ontwikkelen, en hoe meer jij en je gezin gevangen zullen zitten in een slechte gezondheid.

 

Stel je voor, nu je meer begrijpt over hoe je lichaam functioneert, dat je begint met consequente veranderingen aan te brengen in de manier waarop je je lichaam ondersteunt. Het consequent ondersteunen van de aangeboren functie van je lichaam leiden ertoe dat je veel meer energie hebt, minder ziek bent van zaken als verkoudheid en griep omdat je immuunsysteem sterker is, een beter functionerend spijsverteringsstelsel, betere beweging en een stemming die niet te lang van geluk kan worden neergehaald. “Dit gebeurt allemaal omdat je keuzes maakt om je verbinding met je vermogen om te genezen te ondersteunen, omdat je begrijpt hoe die verbinding werkt.” zegt Justin de Chiropractor bij The Right Chiro.

 

Daarom is het belangrijk dat je beter begrijpt hoe je lichaam in elkaar zit, en hoe het functioneert, zodat je je verbinding met je vermogen om te genezen beter kunt ondersteunen. Wanneer je beter kunt genezen, heb je een kans om een gelukkiger, gezonder en meer vervuld leven te leiden.

 

Vergeet niet om je tijd en energie te investeren door het juiste te doen voor je lichaam. Wil je meer weten over hoe je lichaam functioneert? We houden één keer per maand gezondheidsspreekuur in onze praktijk, helemaal gratis! Nou ja, behalve een beetje van je tijd. Bel ons om te zien wanneer we ons volgende Health Talk houden.

Je voelt je gefrustreerd en ongelukkig met je gezondheid, met steeds dezelfde pijn die telkens weer terugkomt, waardoor je je gevangen voelt zonder een manier om te genezen! Bij The Right Chiro bieden we deskundige chiropractische zorg aan, we maken een op maat gemaakt zorgplan en adviseren je over goede gezondheidsgewoonten. We brengen je weer in contact met het vermogen van je eigen lichaam om te genezen, zodat je een gezond, gelukkig en voldaan leven kunt leiden.

Boek vandaag nog bij The Right Chiro!

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.