Wordt u gevangen gehouden door uw pijn?

Deel dit bericht

Picture of Annika

Annika

Hoi ik ben Annika en Ik ben de chiropractische adviseur bij the right chiro.

Ik ben dit werk gaan doen na zelf jaren rond gesukkeld te hebben met een aantal gezondheidsklachten, waarbij vele doktoren zeiden dat ik er maar mee moest leren leven.. Zoals waarschijnlijk jij had ik veel verschillende therapieën geprobeerd, en uiteindelijk en gelukkig bij chiropractie terecht gekomen.

Dus nu wil ik jou helpen om de juiste weg terug naar jou beste gezondheid te vinden door middle van chiropractie.

Picture of Annika

Annika

Hoi ik ben Annika en Ik ben de chiropractische adviseur bij the right chiro.

Ik ben dit werk gaan doen na zelf jaren rond gesukkeld te hebben met een aantal gezondheidsklachten, waarbij vele doktoren zeiden dat ik er maar mee moest leren leven.. Zoals waarschijnlijk jij had ik veel verschillende therapieën geprobeerd, en uiteindelijk en gelukkig bij chiropractie terecht gekomen.

Dus nu wil ik jou helpen om de juiste weg terug naar jou beste gezondheid te vinden door middle van chiropractie.

Lees meer over Annika

Laat je niet langer gevangen houden door je pijn en begin een gelukkiger, gezonder en rijker leven te leiden. 

 

Op dit moment werkt je lichaam zo hard als het kan om je op de been te houden, om je “normaal” te laten functioneren. Net als jou zit het gevangen, gevangen in een toestand van slecht functioneren en compensatie patronen.

Om jezelf en je lichaam te bevrijden zul je een traject moeten doorlopen. Dit traject zal beginnen met het stabiliseren van het probleem waarbij in het begin een hogere frequentie van zorg nodig is om de oude patronen te doorbreken.

 

Je zult eerst door het proces door moeten lopen om de compensatie patronen af te breken, waardoor je lichaam weer in verbinden kan komen met het vermogen om te genezen. Wij helpen je uiteraard daarbij. In het begin zal je een investering moeten doen van jou tijd en energie en is het belangrijk dat je de oefeningen doet. In het begin doen wij het meeste werk, het afbreken van de verkeerde patronen in je zenuwstelsel en het stabiliseren van je wervelkolom.

trc afbeelding blog regenboog wolken happy sad
trc afbeelding blog weegschaal

Zodra je de eerste fase doorlopen hebt waarbij je wervelkolom stabieler is en je zenuwstelsel gereset is, zijn er twee opties. De ene optie is om te stoppen met de zorg voor je wervelkolom en zenuwstelsel en zelf te proberen in stand te houden met veranderingen in je levensstijl. 

Dit is prijswaardig, maar vaak val je terug in je oude compensatie patronen en komt je pijn weer terug. Waarom? Wellicht heb je een aantal belangrijke veranderingen in je levensstijl geleerd, maar je bent te vroeg gestopt met het traject waardoor je nog niet helemaal hersteld was.

De andere optie is om het regeneratie gedeelte van uw reis in te gaan. Hier wordt een groter deel van de verantwoordelijkheid voor uw resultaten gelegd waar het hoort, in uw handen. De frequentie van chiropractische zorg wordt verlaagd, en je begint met het maken van de juiste veranderingen om je 4 pilaren van gezondheid te ondersteunen (je zenuwstelsel en wervelkolom, je dieet, je dagelijkse bewegingsgewoonten en je gedachten en gevoelens). Je wordt toegevoegd aan een gemeenschap van mensen die zijn geweest waar jij bent, en zij kunnen je helpen begeleiden vanuit ervaring en expertise. Nu heb je alles wat je nodig hebt om je weer volledig te verbinden met het vermogen van je lichaam om te genezen. Dat brengt je bij de tweede, en misschien wel de belangrijkste tweesprong op je weg naar een gelukkig, gezond, opnieuw verbonden en vervuld leven. 

 

Op deze kruising stopt je chiropractische zorg of ga je verder met een onderhoudsprogramma. De reden dat dit moeilijk is, is omdat je nu het plateau hebt bereikt, waar verdere resultaten (of ze nu meer verlichting, betere werking van gebieden zoals uw spijsverteringsstelsel, zicht, gehoor of mentale processen zijn) meer tijd vergen. Het is alsof als je eenmaal je doel hebt bereikt met een gezond dieet of naar de sportschool gaan, de rest van wat komen gaat alledaags en niet boeiend aanvoelt. Als u op dit punt stopt met uw chiropractische zorg, zult u in staat zijn om de verbinding voor een langere periode in stand te houden. Echter, zoals met de meeste dingen in het leven, zul je door een periode van stress gaan. Dit kan stress zijn op het werk, thuis, met familie of vrienden of zelfs een ongeluk. Compensatie Patronen zullen opnieuw beginnen, en u zult langzaam terugkeren naar een punt van slechte functie en pijn.

trc afbeelding blog gezondheid pilaren

Waarom? Denk eerst eens aan wat er gebeurt met een professionele atleet, mensen die het nodig vinden om altijd topprestaties te leveren. Wat hebben zij om zich heen? Ze hebben een team van deskundigen die hen helpen hun gezondheid en functie te behouden, zodat als er iets gebeurt ze op hen kunnen leunen. Als je stopt met je chiropractische zorg, is dat wat je verliest. Je verliest je team, je gemeenschap, die je helpt de verbinding te behouden met je vermogen om te genezen. Dit is belangrijk, want wanneer de momenten van stress zich voordoen, kun je sneller en beter herstellen. 

 

Je lichaam is verbazingwekkend. Het heeft het vermogen, via je zenuwstelsel, om zich aan te passen en te leren. Dit stelt je in staat om verschillende stressniveaus te overwinnen en je eraan aan te passen, en om beter te worden naarmate je meer stress ervaart. Maar, deze verbazingwekkende kracht is afhankelijk van jouw vermogen om de 4 pilaren van je gezondheid te ondersteunen, en de juiste gemeenschap achter je te hebben om dit te doen. Begin jouw reis vandaag nog!

Je voelt je gefrustreerd en ongelukkig met je gezondheid, met steeds dezelfde pijn die telkens weer terugkomt, waardoor je je gevangen voelt zonder een manier om te genezen! Bij The Right Chiro bieden we deskundige chiropractische zorg aan, we maken een op maat gemaakt zorgplan en adviseren je over goede gezondheidsgewoonten. We brengen je weer in contact met het vermogen van je eigen lichaam om te genezen, zodat je een gezond, gelukkig en voldaan leven kunt leiden.

Boek vandaag nog bij The Right Chiro!

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.