Wat zijn de 4 pilaren van gezondheid?

Deel dit bericht

Picture of Justin

Justin

Een van de grootste problemen die ik zien met de moderne gezondheidszorg is dat je niet de kans krijgt om echt te leren hoe geweldig je lichaam is en waartoe je lichaam in staat is.

Picture of Justin

Justin

Een van de grootste problemen die ik zien met de moderne gezondheidszorg is dat je niet de kans krijgt om echt te leren hoe geweldig je lichaam is en waartoe je lichaam in staat is.

Lees meer over Justin

Hoe ondersteunt u uw gezondheid? Welke acties onderneemt u om gezond te blijven? Houdt u rekening met elk aspect van uw gezondheid? Als u denkt van wel, hoe weet u dat zeker? Dit zijn vragen die mij en mijn team ’s nachts wakker houden. “Waarom is dat Justin?” zult u zich misschien afvragen. De reden is dat het antwoord op bovenstaande vragen vaak moeilijk te vinden is en zelfs als u het antwoord vindt, kan het vaak verwarrend zijn. 

 

De verwarring komt voort uit het feit dat we getraind zijn om alleen actie te ondernemen voor gezondheid als we pijn hebben of ziek zijn. Waarom zou u actie ondernemen als u geen symptomen “voelt”? U realiseert zich niet dat tegen de tijd dat wanneer u uzelf ziek voelt, pijn in uw onderrug heeft, hoofdpijn ervaart of problemen heeft met bijvoorbeeld concentratie of slaap, dat de schade al aangericht is. Het heeft maanden, zo niet jaren, conditionering gekost om u zover te krijgen en het zal bijna net zo lang duren om u weer terug te krijgen.  “Gezondheid is niet alleen de afwezigheid van pijn of ziekte, maar eerder de aanwezigheid van de geest om te weten dat dit deel uitmaakt van uw gezondheid. Gezondheid is de manier waarop u uw leven leeft en is het resultaat van de keuzes die u elke dag maakt om uw gezondheid te ondersteunen of te ondermijnen”, zegt Annika.

 

Voor ons is het heel eenvoudig, de aspecten van gezondheid kunnen worden onderverdeeld in 4 even belangrijke onderdelen: 

1. De functie van uw wervelkolom en zenuwstelsel:

Deze zetten we op de eerste plaats omdat we hierin gespecialiseerd zijn. De functie van uw wervelkolom staat in direct verband met de functie van uw zenuwstelsel. Hoe minder functie u heeft in uw wervelkolom, hoe meer belemmering u heeft in de functie van uw zenuwstelsel. Uw zenuwstelsel bestuurt alles in uw lichaam, elk cel, elk orgaan en elke functie die u maar kunt bedenken. Natuurlijk willen we ervoor zorgen dat dit systeem geen storingen heeft. Een goed functionerende wervelkolom betekent een beter functionerend zenuwstelsel en een betere mogelijkheid voor u om uw gezondheid te optimaliseren.  Zodat u uw beste leven kunt leiden.

hurts
expensive

2. Lichamelijke rust en beweging:

Uw lichaam is niet gemaakt om langere tijd stil te zitten of te staan. U bent een levend wezen, dat betekent dat u moet bewegen. Beweging is een van de belangrijkste voedingsbronnen voor een goed functionerend zenuwstelsel. Dat gezegd zijnde, rust is ook een belangrijk onderdeel van de fysieke aard van uw lichaam. We praten graag over het vinden van de balans tussen goede natuurlijke beweging voor uw lichaam, en de juiste hoeveelheid rust zodat u kunt genezen en herstellen.

3. Mentale ruimte, uw gedachtes en gevoelens:

Dit is een van de moeilijkste om te veranderen omdat het het moeilijkst is om te meten. Wij richten ons meer op een evenwicht tussen gedachten en gevoelens. Weten dat beide even belangrijk zijn en probeer uw hersenen te trainen om beslissingen te nemen wanneer u uw rationele gedachten gebruikt. Problemen hier variëren van blind optimisme (een beroemde psycholoog noemt het de tirannie van positiviteit) tot angst, zorgen en frustratie. Wij raden aan om uzelf te trainen om meer in het huidige moment te zijn, dankbaar te zijn en te beseffen dat bijna alles in uw leven u gelukkig kan maken. Dit vereist dat u een keuze maakt en verantwoordelijkheid neemt voor uw keuzes. 

dangerous
children

4. Lichaams Chemie:

Dit is meer specifiek uw biochemie. Dit omvat alle bouwstenen die nodig zijn om u zo gezond mogelijk te laten functioneren: van de juiste soort koolhydraten voor energie tot de juiste soort aminozuren voor opbouw en herstel. Dit omvat ook de giftige stoffen die u routinematig binnenkrijgt, van chronische medicatie tot te veel cafeïne, alcohol of geraffineerde voedingsmiddelen. Het gaat om stoffen die u binnenkrijgt of via uw longen, mond en huid.

Wanneer een van deze stoffen niet optimaal functioneert, net als wanneer een poot van een tafel of stoel is verwijderd, kan het er nog steeds op lijken dat u goed functioneert en gezond bent. Na verloop van tijd echter, door toenemende stress in uw leven door familie, werk of omstandigheden, en door de ontwikkeling van slechte en ongezonde gewoonten, beginnen de andere pilaren te zwaar te worden belast totdat er één uitvalt. Het resultaat hiervan kan catastrofaal zijn, zoals een hartaanval of beroerte, of mild zoals regelmatige hoofdpijn, lage rugpijn, vermoeidheid, chronische problemen met ziek worden, menstruatie problemen, spijsverteringsproblemen, maagzuur en problemen met bijvoorbeeld concentratie en productiviteit. 

 

Stelt u echter eens voor dat u regelmatig naar een chiropractor gaat, de juiste voeding in de juiste hoeveelheid binnen krijgt, uzelf verbonden houdt met uw mentale toestand, dankbaar zijn en u elke dag concentreert op bewegen op een manier die uw kracht en mobiliteit ondersteunt. U versterkt niet alleen de pilaren die u nodig heeft voor uw gezondheid, maar u maakt ze ook sterker. Hoe sterker de pilaren worden, hoe makkelijker u kunt terugstuiteren van grotere, vaak onvermijdelijke en onverwachte stressfactoren zoals een auto-ongeluk of een val. “Uw gezondheid is een investering, geen uitgave”, zegt Justin. 

 

Als u kijkt en actief aandacht besteedt aan de noodzakelijke gebieden van uw gezondheid, worden ze beter en word u een baken van gezondheid voor uw familie, vrienden en collega’s op het werk. U bent dan het antwoord geworden op de vraag: “Wat kan ik het beste doen om mijn gezondheid te ondersteunen?”

Bij The Right Chiro begrijpen we dat u gefrustreerd en teleurgesteld bent met uw huidige gezondheidstoestand, omdat we de overweldiging zien in het maken van de beste keuzes voor uw gezondheid en een gebrek aan vertrouwen in het vermogen van uw lichaam om te genezen. Wij bieden chiropractische gezinszorg en gezondheidsvoorlichting, waardoor u duidelijkheid krijgt in het maken van de juiste keuzes en wij u weer in contact brengen met uw vermogen om te genezen. Wij willen u helpen het beste in u naar boven te halen, want u verdient een leven vrij van ongemak en onzekerheid.

Boek vandaag nog bij The Right Chiro!

Iets anders wat je zou willen weten?

Stuur Whatsapp bericht

Meer over jouw Right Chiropractic team

Meer info over chiropractie

Frequently Asked Questions

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.