Wat heeft mijn houding te maken met mijn gezondheid?

Deel dit bericht

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Lees meer over Justin

Een beter begrip van je houding stelt je in staat verbonden te blijven met jouw vermogen om te genezen, en geeft je een veel grotere kans op een gelukkiger, gezonder en meer voldaan leven. 


Je houding is een venster dat je connectie met je gezondheid laat zien. Het is een geautomatiseerde functie van je zenuwstelsel, en verandert op basis van je omgeving en de stress daarin. 


Ik denk dat velen van ons zich herinneren dat ons werd verteld toen we opgroeiden: “Borsten vooruit en lippen getuit. of te wel sta rechtop, kijk naar voren als je loopt & doe je schouders naar achteren”. Dat zijn dingen waar ik nog steeds naar kijk als ik langs een etalage loop en mezelf zie. 

Het was nuttig advies van onze ouders en leraren, want we weten allemaal dat we zo moeten lopen. En natuurlijk hielpen ze voor een paar minuten, maar al snel liep ik verder en raakte ik in de routine van mijn dagelijks leven, werk, te lang zitten of te lang stilstaan. Dan rijden we in de auto naar huis of als we thuis werken emigreren we van het “kantoor” dat nu vaak je huiskamer is, naar de bank waar we luieren en wat tv kijken om tot rust te komen.

Daarnaast hoor je steeds meer over het belang van houding, ongeacht of je zit, staat of slaapt je een ideale houding aan moet nemen. Hoe gemakkelijk is het om deze “ideale” houding te behouden? Wat moet je doen of kopen zodat je deze “ideale” houding langdurig kunt volhouden? 

 

Wat is het makkelijkste om te doen? Dure speciale stoelen kopen, speciale monitors, speciale schoenen, speciale banden voor om je schouderbladen, maar uiteindelijk eindig je op dezelfde frustrerende plek waar je eerder was met iemand die je vertelt dat je rechtop moet gaan staan.

trc afbeelding blog houding lossofheigh
trc afbeelding blog houding goodbetterbest

Je houding verandert regelmatig omdat dat nodig is, want het is een dynamisch samenspel tussen je spieren, banden, gewrichten, botten en je zenuwstelsel. Je spieren zijn niet gebouwd om één houding urenlang vol te houden, zelfs niet voor één uur, ze werken om je lichaam te stabiliseren door samentrekking en ontspanning van antagonistische spieren. Waarom denk je dat je zoveel beweegt als je slaapt, omdat je lichaam dat nodig heeft..

Dus nu we weten dat houding een dynamische automatische functie is, wat kunnen we doen om onze houding ten goede te beïnvloeden? 

Er is een algemene wet in de anatomie die de wet van Wolf heet. Deze wet stelt dat als je het niet gebruikt, je het verliest. Het probleem met het gebruik van houdingsondersteuning van buitenaf, zoals rugbanden of een ergonomische stoel, is dat het je dynamische houding uitschakelt. Je zenuwstelsel is er altijd op uit om energie te sparen, dus als je externe houdingsondersteuning hebt, zal je zenuwstelsel die spieren laten stoppen met werken. Na verloop van tijd verliezen ze kracht en de juiste spanning, en dan verliezen ze het juiste vermogen om je ook in andere houdingen te ondersteunen.

 

En natuurlijk is er chiropractie, chiropractie zorgt voor een betere werking van je wervelkolom (gewrichten, spieren en botten) en je zenuwstelsel. Wat op zijn beurt alle functies van je zenuwstelsel ondersteunt, inclusief je houding.

Hoe denk je dat je leven zou verbeteren als je een betere houding hebt? Als je langs die winkelruit loopt, maar deze keer zie je jezelf rechtop lopen met je schouders naar achteren.  Je ziet er niet uit alsof je een cent op de grond zoekt.  Of wat denk je dat er zou kunnen gebeuren op je werk, als je een goede houding kunt houden achter je bureau. Je zou minder rugklachten hebben, je zou je werk veel sneller gedaan krijgen, wat op termijn meer vrije tijd of een betere financiële plaats zou betekenen. Al met al kunt u met een betere houding beter van jouw tijd genieten. 

Dus hoe beter we onze houding begrijpen, hoe beter we verbonden blijven met ons genezing vermogen, en hoe meer kans je hebt op een gelukkiger, gezonder en meer voldaan leven. 

Ben je benieuwd hoe je houding jou beïnvloedt? Wij doen een digitale houdingsanalyse om te zien hoe jou houding is, en hoe die de rest van jou lichaam beïnvloedt. Dus bel ons nu om je afspraak te boeken.

Je voelt je gefrustreerd en ongelukkig met je gezondheid, met steeds dezelfde pijn die telkens weer terugkomt, waardoor je je gevangen voelt zonder een manier om te genezen! Bij The Right Chiro bieden we deskundige chiropractische zorg aan, we maken een op maat gemaakt zorgplan en adviseren je over goede gezondheidsgewoonten. We brengen je weer in contact met het vermogen van je eigen lichaam om te genezen, zodat je een gezond, gelukkig en voldaan leven kunt leiden.

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.