Wat doet de chiropractische correctie met je lichaam?

Deel dit bericht

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Lees meer over Justin

Hoe werkt chiropractie? Hoe verschilt chiropractie van andere manuele beroepen? Waarom zou ik voor chiropractie kiezen? Klinkt één van deze vragen u bekend in de oren? Een veel voorkomend probleem, ook al bestaat chiropractie al meer dan een eeuw, is dat mensen (zoals u) niet weten wat chiropractie doet en waarom het zo belangrijk is.  

 

Het is nooit fijn als u een keuze probeert te maken voor uw gezondheid van of die van uw gezin, en u weet niet precies waar u aan begint. Voordat ik inga op hoe geweldig chiropractie is, want jaa dat is het! Laten we het eerst hebben over wat chiropractie niet is. Het geneest uw pijn of ziekte niet, het verlicht uw symptomen niet. U vraagt zich dan vast af, wat doet het dan wel? En dat is een hele goede vraag, het stelt uw lichaam in staat om zijn eigen functie beter te reguleren door storingen in uw zenuwstelsel te corrigeren en de functie van uw wervelkolom te verbeteren. 

 

Dit geeft u de mogelijkheid om op uw best te zijn, ongeacht de situatie. “Als u veel zit (voor je werk of thuis), helpen we u de beste zittende persoon te zijn met een goed gecorrigeerde wervelkolom zodat u met gemak mooi recht kan zitten ” zegt Justin (eigenaar en chiropractor bij The Right Chiro). Uw zenuwstelsel en uw lichaam weten beter dan wij wat het zou moeten doen in een bepaalde situatie, en wij helpen om het vermogen om dat het beste te doen vrij te maken. 

 

Laten we kijken wat er op fysiek, chemisch en mentaal niveau gebeurt. 

1. Fysiek:

Het merendeel van de proprioceptieve informatie en energie waar uw hersenen van leven, komt vanuit uw wervelkolom. Dit betekent dat wanneer uw wervelkolom niet goed functioneert, deze belangrijke voedingsstoffen van uw hersenen afneemt, maar wanneer hij gecorrigeerd is en werkt zoals het zou behoren, voedt het uw hersenen. Dit zorgt voor de beste informatiestroom van en naar uw lichaam, zodat de juiste informatie op het juiste moment naar de juiste plaats wordt gebracht.

check your list twice
new year 3

2. Chemisch:

Hier zien we 3 dingen gebeuren:

  • De correcties bevrijden de juiste stroom van cerebrospinale vloeistof. Dit is een speciale vloeistof die rondom uw hersenen en wervelkolom bevindt. De belangrijkste functie ervan is voedingsstoffen naar en afvalstoffen van uw zenuwstelsel af te voeren. Wanneer u onder stress staat, wordt de doorstroming van deze vloeistof belemmerd of vertraagd, maar wanneer u gecorrigeerd bent en beter functioneert, kan dit gemakkelijker stromen. Zoals u ziet is dat erg belangrijk voor een goede werking van uw zenuwstelsel en uw lichaam.
  • De correctie zet het vrijkomen van oxytocine in gang. Dit hormoon is van vitaal belang voor de verbinding die we in ons leven ervaren en het heeft de kracht om de afgifte van stresshormonen in uw lichaam te vertragen of uit te schakelen. 
  • De correctie brengt een hogere werking van uw immuunsysteem op gang (onderzoek toont aan dat dit kan verbeteren en oplopen tot wel 200%!). 

3. Mentaal:

Wanneer u gecorrigeerd wordt, worden uw hersenen in het huidige moment gebracht. Het is een algemene gewoonte dat u meer in het verleden of in de toekomst leeft, wat meer emotionele stress met zich meebrengt en vaker ook depressie ofwel angst (er zijn uiteraard ook positieve gedachtes) veroorzaakt. In het heden kunt uw lichaam en zenuwstelsel zich beter focussen op wat er nodig is om u te helpen beter te functioneren op een completer niveau. 

mental

Al deze veranderingen zorgen voor een betere werking van uw lichaam, en een groter vermogen om zich aan te passen en te genezen. Kortom, het zorgt ervoor dat wanneer u zich op uw best voelt, dat uw lichaam ook echt op zijn best werkt. “Vaak zeggen cliënten dat ze niet kunnen geloven dat elk deel van hun lichaam beter functioneert. Van hun vermogen om te slapen, tot minder maagzuur, minder problemen met hun menstruatie, en het focussen en de productiviteit verbeteren allemaal met regelmatige chiropractische zorg,” zegt Annika. 

 

Het is dan gemakkelijk om het antwoord te begrijpen op “Wat doet chiropractie met uw lichaam?”. Chiropractie geeft uw lichaam de mogelijkheid en kans om beter te functioneren op elk niveau van functioneren en voelen dat het kan. Dit zorgt weer voor een exponentiële toename van het vermogen van uw lichaam om zichzelf te genezen, wat er weer toe zal leiden dat u en/of uw gezin minder pijn, symptomen en ziekte in het algemeen heeft en natuurlijk een betere gezondheid en leven zullen ervaren.

Bij The Right Chiro begrijpen we dat u gefrustreerd en teleurgesteld bent met uw huidige gezondheidstoestand, omdat we de overweldiging zien in het maken van de beste keuzes voor uw gezondheid en een gebrek aan vertrouwen in het vermogen van uw lichaam om te genezen. Wij bieden chiropractische gezinszorg en gezondheidsvoorlichting, waardoor u duidelijkheid krijgt in het maken van de juiste keuzes en wij u weer in contact brengen met uw vermogen om te genezen. Wij willen u helpen het beste in u naar boven te halen, want u verdient een leven vrij van ongemak en onzekerheid.

Boek vandaag nog bij The Right Chiro!

Iets anders wat je zou willen weten?

Stuur Whatsapp bericht

Meer over jouw Right Chiropractic team

Meer info over chiropractie

Frequently Asked Questions

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.