Waarom krijg ik altijd griep? En andere niet?

Deel dit bericht

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Lees meer over Justin

Is het je ooit opgevallen dat sommige mensen altijd ziek zijn, en andere niet? Ooit gemerkt dat sommige mensen elke winter verkouden worden, of dat sommige collega’s zich vaak ziek melden terwijl anderen dat nooit doen? Dit heeft allemaal te maken met jouw persoonlijk Algemeen Aanpassingsvermogen. (General Adaptive Potential, GAP)

 

In ons leven hebben we vaak chronische stress. Denk aan de 3 verschillende stressfactoren: fysiek, chemisch en emotioneel. Deze stress is meestal niet zo overweldigend dat het onmiddellijk tot de dood leidt.


Maar met de opbouw van deze stress, van het voedsel dat we eten en drinken, medicijnen die we nemen die een boek vol bijwerkingen hebben, urenlang op school of op het werk in dezelfde houding zitten, en laten we het niet hebben over al onze slechte gewoontes…

Soms krijgen we genoeg van deze chronische stress dat ons lichaam het niet volledig kan verwerken, met als gevolg dat onze gezondheid afneemt. Als dit onopgelost blijft, “gaat ook de kwaliteit en kwantiteit van ons leven achteruit”, zegt Annika, de chiropractisch adviseur bij The Right Chiro. 

 

Wat is General Adaptive Potential of GAP precies? Dit is de ruimte waarin je lichaam zich kan aanpassen aan stress in je omgeving. Aanpassing is wanneer er een stressfactor is en je lichaam gebruikt deze krachten om zichzelf op te bouwen (zoals wanneer we naar de sportschool gaan of gezond eten) of de stress overweldigt je lichaam en breekt het af (je wordt ziek).

trc afbeelding blog goodfood goodmovement mentalstability
trc afbeelding blog balloons color happy

Wanneer je geen controle neemt over de keuzes die je maakt en je GAP en je omgeving beïnvloedt, verlies je je gezondheid. Wat verlies je als je je gezondheid verliest? Zoals we al eerder hebben gezegd, beïnvloedt je gezondheid de kwaliteit en kwantiteit van je leven. Dit betekent dat elke keuze die je maakt jouw GAP ondersteunt en mogelijk groter maakt, of dat je ruimte afneemt en leidt tot gezondheidsproblemen.

 

Chiropractie verwijdert subluxaties van de wervels (punten in je wervelkolom die niet goed functioneren en het vermogen van je zenuwstelsel om je lichaam te besturen verstoren) en helpt je zodoende je GAP te vergroten.  Wanneer je lichaam weet wat goed is om te doen op het juiste moment, kun je een gezonder, gelukkiger en meer voldaan leven leiden.

Stel je voor dat je niet meer zo vaak ziek wordt, dat je je niet meer ziek hoeft te melden op je werk, dat je niet meer zoveel werk hoeft in te halen als je weer terug bent. Je wordt echt productief, je krijgt misschien die promotie, of je krijgt meer projecten gedaan in dezelfde tijd, wat een beter inkomen betekent.  En als je thuis bent, kun je meer genieten van de tijd thuis, meer dingen in huis doen of meer tijd doorbrengen met je familie en vrienden. Wanneer je een subluxatievrij leven leidt, vergroot je je GAP, en leef je een gelukkiger, gezonder en meer vervuld leven. 


Nu je weet wat je kan doen om je GAP te vergroten, kan je de juiste keuzes maken voor je lichaam en zal je niet meer zo vaak ziek worden. 

 

Investeer in jezelf en maak de Juiste actie op het Juiste moment, maak vandaag nog je afspraak bij ons! 

 

En Oh ken je iemand die er ook baat bij heeft om dit te lezen? Stuur het dan door. 🙂

Je voelt je gefrustreerd en ongelukkig met je gezondheid, met steeds dezelfde pijn die telkens weer terugkomt, waardoor je je gevangen voelt zonder een manier om te genezen! Bij The Right Chiro bieden we deskundige chiropractische zorg aan, we maken een op maat gemaakt zorgplan en adviseren je over goede gezondheidsgewoonten. We brengen je weer in contact met het vermogen van je eigen lichaam om te genezen, zodat je een gezond, gelukkig en voldaan leven kunt leiden.

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.