Uitstralende pijn is onschuldig…

Deel dit bericht

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Lees meer over Justin

Uiteraard weten we allemaal dat dit niet het geval is. Dus waar komt uitstralende pijn vandaan en kan een chiropractor helpen om van uitstralende pijn en de onderliggende oorzaak af te komen?

 

We horen van veel van onze cliënten die uitstralende pijn ervaren, dat ze een tintelend, dof of zelfs gevoelloos gevoel in hun armen en handen hebben, vaak in combinatie met een gespannen gevoel van hun nek naar hun schouder, en ze hebben deze pijn al jaren! 

 

Soms laten mensen het zo ver komen dat het de productieve tijd op het werk of thuis belemmert, wat zowel hunzelf als hun bedrijf tijd en geld kost. Of we horen van mensen dat ze niet meer van hun vrije tijd kunnen genieten omdat ze het gevoel hebben dat ze die tijd nodig hebben om te herstellen, zodat ze de volgende dag doorkomen. “Maar het leven gaat niet over gewoon doorkomen, het gaat over een gelukkig, gezond en meer vervuld leven! ” zegt Justin de chiropractor bij The Right Chiro.

Uitstralende pijn is pijn die zich verplaatst van het ene gebied van het lichaam naar het andere. Velen van ons hebben dit wel eens meegemaakt. Hoewel pijn veel voorkomt, is het niet normaal en moet het ook niet als normaal worden gezien. Pijn is je lichaam dat tegen je praat. Het is dus belangrijk om te luisteren. Als en wanneer u uitstralende pijn ervaart, is het ook belangrijk om andere elementen van uw gezondheid te begrijpen die negatief beïnvloed kunnen worden. Hoe langer je wacht zonder er iets aan te doen, hoe erger je problemen worden.

 

Natuurlijk kunnen er verschillende oorzaken zijn voor uitstralende pijn. Maar een veel voorkomende oorzaak van uitstralende pijn is een subluxatie van de wervels, een uitstulping of hernia.

trc afbeelding blog arm pijn straling
trc afbeelding blog radiation straling pijn

Via je zenuwstelsel praten je hersenen met je lichaam en je lichaam met je hersenen. Het grootste deel (90%) van je zenuwstelsel geeft geen pijn door, slechts 10% van je zenuwstelsel geeft pijnsignalen door. Je zenuwstelsel is bezig met veel verschillende functies, sommige waarvan je niet eens weet dat ze bestaan, en andere wel. Veel van deze functies gebeuren tegelijkertijd. Dus die uitstralende pijn die je voelt, moet worden aangepakt als je wilt dat je lichaam optimaal blijft functioneren.

 

Chiropractors zijn specialisten van het zenuwstelsel. Uitstralende pijn komt meestal door een bepaalde graad van zenuwirritatie. Chiropractoren richten zich op het optimaal functioneren van het zenuwstelsel. Wanneer er storingen in het zenuwstelsel zijn, wordt de communicatie van en naar de hersenen verstoord. Als gevolg daarvan lijdt je gezondheid daaronder. Uiteindelijk zal je pijn voelen.

Uitstralende pijn is hier een voorbeeld van. Bij een chiropractisch onderzoek zal jouw chiropractor de gezondheid en het functioneren van de wervelkolom beoordelen om vast te stellen of dit het probleem veroorzaakt. Zo ja, dan heeft jouw chiropractor de opleiding, training en expertise om het probleem te corrigeren, niet om alleen maar je symptomen te maskeren.

 

Ik zeg vaak dat pijn het laatste symptoom is dat ontstaat en het eerste symptoom dat verdwijnt. Pijn is niet zo eenvoudig als je denkt. Er zijn verschillende soorten pijn. Er zijn verschillende gradaties van intensiteit en een constante of wisselende pijn. Uitstralende pijn is een van die soorten pijn die een duidelijke aanwijzing is dat een chiropractische beoordeling noodzakelijk is.

 

Hoe zou jouw leven eruit zien als je die pijn niet meer had? Als je lichaam functioneert zoals het hoort, zoals het gemaakt is. Je kan dan thuis of op het werk efficiënter werken. Je zou weer van je vrije tijd kunnen gaan genieten.  “Je zou niet meer gewoon overleven, maar een gelukkig, gezond en voldaan leven leiden. ” Zegt Annika, de chiropractie assistente bij The Right Chiro.

 

Het is dus altijd belangrijk om naar de onderliggende oorzaak van een probleem te kijken en niet alleen maar het symptoom proberen te ” fiksen “. Uitstralende pijn komt altijd van je zenuwstelsel, zorg voor je zenuwstelsel en ga naar een chiropractor! 

 

Heb je uitstralende pijn naar je armen, handen, benen of voeten, of ken je iemand die daar last van heeft, dan is het misschien tijd om een afspraak met ons te maken. Plan een gratis telefonisch gezondheid gesprek om te zien hoe wij jou kunnen helpen met de uitstralende pijn.

Je voelt je gefrustreerd en ongelukkig met je gezondheid, met steeds dezelfde pijn die telkens weer terugkomt, waardoor je je gevangen voelt zonder een manier om te genezen! Bij The Right Chiro bieden we deskundige chiropractische zorg aan, we maken een op maat gemaakt zorgplan en adviseren je over goede gezondheidsgewoonten. We brengen je weer in contact met het vermogen van je eigen lichaam om te genezen, zodat je een gezond, gelukkig en voldaan leven kunt leiden.

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.