Terug naar school(tas) en wat je moet weten

Deel dit bericht

Picture of Annika

Annika

Hoi ik ben Annika en Ik ben de chiropractische adviseur bij the right chiro.

Ik ben dit werk gaan doen na zelf jaren rond gesukkeld te hebben met een aantal gezondheidsklachten, waarbij vele doktoren zeiden dat ik er maar mee moest leren leven.. Zoals waarschijnlijk jij had ik veel verschillende therapieën geprobeerd, en uiteindelijk en gelukkig bij chiropractie terecht gekomen.

Dus nu wil ik jou helpen om de juiste weg terug naar jou beste gezondheid te vinden door middle van chiropractie.

Picture of Annika

Annika

Hoi ik ben Annika en Ik ben de chiropractische adviseur bij the right chiro.

Ik ben dit werk gaan doen na zelf jaren rond gesukkeld te hebben met een aantal gezondheidsklachten, waarbij vele doktoren zeiden dat ik er maar mee moest leren leven.. Zoals waarschijnlijk jij had ik veel verschillende therapieën geprobeerd, en uiteindelijk en gelukkig bij chiropractie terecht gekomen.

Dus nu wil ik jou helpen om de juiste weg terug naar jou beste gezondheid te vinden door middle van chiropractie.

Lees meer over Annika

Elk jaar rond september (januari als u op het zuidelijk halfrond bent) gaan jonge kinderen en tieners weer naar school met die onhandige, lompe rugzakken over hun schouders. Uw kinderen vullen deze rugzakken zo vol (met alle boeken die ze nodig hebben) dat dit een enorme fysieke belasting voor hun schouders en wervelkolommen veroorzaakt.

trc afbeelding blog rugtas school

Kinderen en tieners hebben veel boeken voor school, en hoe ouder ze worden hoe zwaarder en dikker en talrijker deze boeken worden. Het grootste deel van dit gewicht wordt gedragen door hun wervelkolom en schouders. Dit wordt nog verergerd door al het zitten dat uw kinderen op school en thuis moeten doen terwijl ze studeren. Dit creëert chronische stress op de wervelkolom en schouders waardoor de gezondheid en het functioneren van uw kinderen verandert. Justin de chiropractor bij The Right Chiro zegt: “Als chiropractor dacht ik dat het een goed idee zou zijn om ouders ervan bewust te maken dat de manier waarop hun kinderen hun rugzakken inpakken en dragen een aanzienlijk effect kan hebben op de gezondheid van hun kinderen, nu, maar nog belangrijker in de toekomst.”


Uw wervelkolom is het geraamte dat uw lichaam ondersteunt, en uiteraard gebeurt hetzelfde met de wervelkolom van uw kinderen. Uw wervelkolom heeft 2 belangrijke functies: beweging en bescherming van uw zenuwstelsel. Uw zenuwstelsel is verantwoordelijk voor het overbrengen van belangrijke boodschappen naar verschillende delen van het lichaam. Wanneer uw rug te zwaar belast wordt, door bijvoorbeeld een rugzak, kunnen er afwijkingen in uw wervelkolom ontstaan. Deze afwijkingen (vertebrale subluxaties genoemd) zijn meestal pijnloos als ze voor het eerst optreden. Waarom? Omdat uw lichaam het vermogen heeft om zich aan te passen en te compenseren. Wat er wel gebeurt, is dat deze wervelsubluxaties een onmiddellijke verstoring van de werking van het zenuwstelsel veroorzaken. De zenuw disfunctie naar organen en cellen in uw lichaam zullen leiden tot systemische problemen in de functie van uw lichaam, die als ze onbehandeld blijven na verloop van tijd kunnen leiden tot ernstige en soms zelfs permanente schade.


Bovendien kan de chronische stress die veroorzaakt wordt door een te volle en niet goed gedragen rugzak het zachte weefsel in de rug beschadigen, waardoor de hele wervelkolom nog meer verzwakt. Als de wervelkolom van uw kinderen eenmaal is aangetast, is het slechts een kwestie van tijd voordat er bijkomende gezondheidsproblemen aan opduiken.

trc afbeelding rugpijn meisje gebogen

“Ik zou willen dat ik eerder wist wat een impact een rugzak of schoudertas werkelijk had toen ik op school zat, vooral als ik terugdenk aan wat ik vroeger in mijn rugzak stopte en hoe ik het vroeger droeg”, zegt Annika de chiropractisch adviseur bij The Right Chiro. Zoals de meeste kinderen of tieners droeg ze haar rugzak verkeerd en altijd te vol, wat leidde tot nog meer rugpijn dan ze al had. Gelukkig nam haar moeder haar mee naar een chiropractor toen ze nog heel jong was. Chiropractors zijn artsen die gespecialiseerd zijn in het behoud van de stabiliteit van de wervelkolom. Een goede uitlijning van de wervelkolom draagt bij tot een beter functionerend zenuwstelsel, dat op zijn beurt een betere lichaamsfysiologie bevordert. Aan de andere kant kan een onjuiste uitlijning van de wervelkolom ertoe leiden dat delen van het zenuwstelsel worden aangetast, wat later in iemands leven een hoop fysiologische problemen kan veroorzaken.

We zien vaak jonge volwassenen in onze praktijk komen die al rugpijn hebben, nooit ongelukken of ernstige valpartijen hebben gehad en niet begrijpen waarom ze deze pijn hebben. Nu kunt u zien en begrijpen dat de manier waarop u zich door uw school- en studiejaren beweegt, de manier waarop u uw rugzak draagt, later in uw leven een ingrijpend effect kan hebben. “Wij raden ouders altijd aan om de wervelkolommen van hun kinderen regelmatig te laten controleren, vooral als ze op school zitten, om hun groei en gezondheid te ondersteunen. Het is beter om ze nu regelmatig te laten controleren dan dat ze later duurdere behandelingen nodig hebben”, zegt Justin, de eigenaar en chiropractor van The Right Chiro. 


Ons beste advies om uw kinderen gelukkig en gezond te houden, is hun wervelkolom te laten controleren en indien nodig te laten corrigeren door een gekwalificeerde chiropractor. Een chiropractor kan ook goed advies geven over wat voor soort rugzak u moet kopen, welk gewicht u moet dragen en hoe u een rugzak moet dragen.  Boek vandaag nog een afspraak voor uw kinderen bij ons en wij zorgen voor een goede start van het nieuwe schooljaar met een paar tips, voor al die boeken die ze moeten dragen.

Bij The Right Chiro begrijpen we dat u gefrustreerd en teleurgesteld bent met uw huidige gezondheidstoestand, omdat we de overweldiging zien in het maken van de beste keuzes voor uw gezondheid en een gebrek aan vertrouwen in het vermogen van uw lichaam om te genezen. Wij bieden chiropractische gezinszorg en gezondheidsvoorlichting, waardoor u duidelijkheid krijgt in het maken van de juiste keuzes en wij u weer in contact brengen met uw vermogen om te genezen. Wij willen u helpen het beste in u naar boven te halen, want u verdient een leven vrij van ongemak en onzekerheid.

Boek vandaag nog bij The Right Chiro!

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.