Pijn in uw onderrug of bekken regio tijdens de zwangerschap

Deel dit bericht

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Lees meer over Justin

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam van een vrouw ingrijpende veranderingen, op lichamelijk, chemisch en emotioneel niveau. Deze veranderingen vinden plaats om de groei van uw baby en de functie van uw lichaam te ondersteunen.


“Hoe uw wervelkolom beweegt en hoe uw gewicht door het lichaam wordt verdeeld, is een van de fysieke veranderingen wanneer uw baby groeit. Dit kan extra stress veroorzaken op spieren, ligamenten, gewrichten, wervels en tussenwervelschijven” legt Justin, de oprichter van The Right Chiro uit. Naarmate je zwangerschap vordert, neemt de druk op je onderrug toe doordat je buik naar voren komt. Al deze stress kan een negatieve invloed hebben op de functie van je wervelkolom, wat kan leiden tot storingen in de werking van je zenuwstelsel.


Dit kan extra stress veroorzaken op uw baby terwijl hij/zij groeit in uw baarmoeder, en kan uw baby belemmeren om in de meest optimale positie te zijn voor de geboorte. 50% van de vrouwen heeft tijdens de zwangerschap meer dan alleen één soort pijn. De meest voorkomende symptomen bij zwangere vrouwen zijn:

trc afbeelding20 blog zwangerschap

Regelmatige chiropractische zorg tijdens uw zwangerschap helpt bij de functie van uw wervelkolom en uw zenuwstelsel. Dit zal uw spierfunctie en de goede groei van uw baby ondersteunen in plaats van belemmeren. Als je lichaam beter functioneert en je weet dat je baby de beste ondersteuning van je lichaam krijgt die hij/zij kan krijgen, voel je natuurlijk minder ongemak en stress. Melanie, één van onze chiropractors zegt vaak tegen zwangere vrouwen: “Je gezonde zenuwstelsel, als moeder, zal levenslange invloed hebben op de gezondheid van je baby.”

Onderzoek heeft aangetoond dat zwangere vrouwen die regelmatige chiropractische zorg krijgen een vermindering van deze symptomen hebben tot wel 85%! 


Verder onderzoek naar stuitbevallings scenario’s heeft aangetoond dat vrouwen die regelmatig chiropractische zorg krijgen met een baby in stuitligging een succespercentage van 82% hebben in de baby in de juiste positie krijgen voor de bevalling. Onderzoek met betrekking tot de timing van een zwangerschap heeft aangetoond dat zwangere vrouwen onder chiropractische zorg, de bevalling met 24% kunnen verkorten bij een eerste bevalling en met 33% bij een tweede baby.


Zwangerschap vergt serieuze veranderingen van je lichaam op fysiek, chemisch en emotioneel niveau.  Uw lichaam heeft ondersteuning nodig voor de groei van uw baby en om uw gezondheid zo goed als mogelijk te behouden. De vraag die je je zult stellen is: “Hoe kan ik mijn gezondheid, en de gezondheid van mijn baby verbeteren?”

Bij The Right Chiro begrijpen we dat u gefrustreerd en teleurgesteld bent met uw huidige gezondheidstoestand, omdat we de overweldiging zien in het maken van de beste keuzes voor uw gezondheid en een gebrek aan vertrouwen in het vermogen van uw lichaam om te genezen. Wij bieden chiropractische gezinszorg en gezondheidsvoorlichting, waardoor u duidelijkheid krijgt in het maken van de juiste keuzes en wij u weer in contact brengen met uw vermogen om te genezen. Wij willen u helpen het beste in u naar boven te halen, want u verdient een leven vrij van ongemak en onzekerheid.

Om het leven te krijgen dat je verdient voor jou en je baby, boek nu een afspraak met The Right Chiro!!

Iets anders wat je zou willen weten?

Stuur Whatsapp bericht

Meer over jouw Right Chiropractic team

Meer info over chiropractie

Frequently Asked Questions

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.