Is je eigen rug kraken hetzelfde als chiropractische zorg?

Deel dit bericht

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Lees meer over Justin

Ik hoor dit vaak: “Dr. Justin, is zelf kraken niet hetzelfde als een chiropractische correctie?” Natuurlijk is het antwoord nee, dat is niet hetzelfde.


“Vergeet niet dat je cervicale wervelkolom een essentieel onderdeel is van je lichaam” zegt Justin de Chiropractor bij The Right Chiro. De cervicale wervels hebben de taak om het gewicht van het hoofd, dat ongeveer 5,5 tot 7,5 kg kan zijn, rechtop en in evenwicht te houden boven je schouders. Om het hoofd in evenwicht te houden is stabiliteit nodig in de gewrichten, ligamenten en tussenwervelschijven in de nek.


Als iemand te veel de nek kraakt, meestal zonder toezicht van een erkende chiropractor, worden de gewrichtsbanden langzaam losser. Dit is gevaarlijk omdat het kan leiden tot instabiliteit in de nekregio en op de lange termijn meer schade kan veroorzaken.

Hoewel het kraken van gewrichten typisch is, wordt iedereen aangeraden de nek of rug niet zelf te kraken, vooral als men pijn of ongemak ervaart. Dit is waar chiropractors om de hoek komen kijken en je helpt bij het onderzoeken van de pijn of het ongemak in de nek en/of rug. Chiropractors helpen de bron van het probleem te identificeren en helpen het te verlichten door middel van zachte manipulatie van de wervelkolom.

Dus wat is het krakende geluid dat ik hoor?

hurts
trc afbeelding blog kraken bubbbeltjesplastic drukken

Simpel gezegd, gas dat uit je gewrichten ontsnapt – Je gewrichten bevatten een aantal vloeistoffen die dienen als smeermiddel tussen het weefsel en de botten. De inhoud van de vloeistof bestaat uit zuurstof, kooldioxide en stikstof.


Deze vloeistoffen zijn aanwezig in je facetgewrichten – of de gepaarde gewrichten in iemands wervelkolom die naar beneden en naar boven lopen aan elke kant. Lucht verzamelt zich tussen de gewrichten in de vorm van luchtbellen. Het krakende geluid wordt veroorzaakt door de luchtbellen die loskomen bij een bepaalde beweging. Net zoals je bubbeltjesplastic zou laten “kraken”.

Het kraken van de nek kan iemand een tijdje een gevoel van verlichting geven, omdat er endorfine vrijkomt, maar het is nog steeds niet aan te raden om het zelf te doen. In feite moet je jezelf voortdurend kraken omdat je het probleem niet echt oplost.


En je moet niet vergeten dat je niet altijd het geluk hebt dat je de juiste gewrichten laat kraken. Op de lange termijn kan onjuist kraken van de wervelkolom leiden tot verdere schade, hypermobiliteit en uiteindelijk osteoporose.


Chiropractors zijn gediplomeerde professionals die een uitgebreide kennis van het zenuwstelsel en menselijk lichaam hebben. Sommige van onze correcties maken geen lawaai, maar ze brengen een echte verandering teweeg.


Het gevoel dat je jezelf moet kraken is juist een teken dat je bij ons langs moet komen. Boek nu een vrijblijvend gezondheids telefoon gesprek om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

U voelt zich gefrustreerd en ongelukkig met uw gezondheid, met dezelfde pijn die steeds weer terugkomt, waardoor u zich gevangen voelt met geen mogelijkheid om te genezen! Bij The Right Chiro bieden we deskundige chiropractische zorg, we stellen een op maat gemaakt zorgplan voor u op en adviseren u over goede gewoontes op het gebied van gezondheid. We brengen u weer in contact met het vermogen van uw eigen lichaam om te genezen, zodat u een gezond, gelukkig en voldaan leven kunt leiden.

Boek vandaag nog bij The Right Chiro!

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.