Is chiropractie alleen voor rugpijn?

Deel dit bericht

Picture of Andy

Andy

Ik ben Andy, ik ben een geboren en getogen Nederlandse chiropractor woonachtig in Den Bosch.
Omdat ik altijd erg actief ben geweest met vechtsporten, voornamelijk BJJ (brazilian Jiu Jitsu) heb ik door de jaren heen een aantal zware klappen en stress opgevangen. Nadat ik naar een chiropractor ben gegaan en geleerd heb wat het is en wat voor effect het heeft op mijn gezondheid en prestaties, wil ik anderen helpen en mogelijkheden creëren voor mensen om hetzelfde te ervaren.

Picture of Andy

Andy

Ik ben Andy, ik ben een geboren en getogen Nederlandse chiropractor woonachtig in Den Bosch.
Omdat ik altijd erg actief ben geweest met vechtsporten, voornamelijk BJJ (brazilian Jiu Jitsu) heb ik door de jaren heen een aantal zware klappen en stress opgevangen. Nadat ik naar een chiropractor ben gegaan en geleerd heb wat het is en wat voor effect het heeft op mijn gezondheid en prestaties, wil ik anderen helpen en mogelijkheden creëren voor mensen om hetzelfde te ervaren.

Veel mensen lijken sterke misvattingen te hebben over het chiropractische beroep. Van artsen, fysiotherapeuten, schoonheidsspecialisten, bakkers tot uw buurman, mensen lijken geen idee te hebben wat een chiropractor eigenlijk doet, toch zullen ze er alles aan doen om anderen te vertellen dat chiropractie gebaseerd is op kwakzalverij en dat het gevaarlijk kan zijn voor het welzijn van een persoon. 


Chiropractoren worden vaak gezien als “rug dokters” omdat mensen vaak hebben gezien dat chiropractoren, in persoon of online op een YouTube-video, op de rug van de patiënt drukken. “Het is een logische veronderstelling, maar geen juiste” zegt Annika, de chiropractisch adviseur bij The Right Chiro. We zien vaak dat beroepen niet gedefinieerd worden door hun doelstellingen, maar eerder door de instrumenten die ze voornamelijk gebruiken. 


Een tandarts en een chiropractor kunnen bijvoorbeeld allebei een röntgenapparaat gebruiken in hun dagelijkse praktijk routine. Het feit dat beide beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg een röntgenapparaat gebruiken, betekent niet dat zij dezelfde doelstellingen voor uw zorg hebben. De reden waarom de tandarts een röntgenfoto van een patiënt maakt is heel anders, hij kijkt natuurlijk naar uw gebit. Een chiropractor zou zich richten op uw wervelkolom. 

trc afbeelding rontgen wervels
trc afbeelding gebit

Het doel van de zorgverlener bepaalt zijn vakgebied en zijn focus op uw gezondheid, niet de instrumenten die hij eventueel gebruikt. Chiropractors onderzoeken de wervelkolom omdat ze proberen vast te stellen waar bepaalde soorten wervelproblemen aanwezig zijn. Deze afwijkingen, die we wervel subluxaties noemen, kunnen de werking van het menselijk zenuwstelsel verstoren. 


Dus chiropractors zijn eigenlijk deskundigen die zich bezighouden met de relatie tussen uw wervelkolom en uw zenuwstelsel. En inmiddels weten we dat je zenuwstelsel de rest van je lichaam controleert en reguleert. Zonder dat zouden we niet kunnen functioneren en leven zoals we doen. 


Het is altijd interessant om te zien hoe mensen reageren als ze horen over het echte doel van chiropractie. We zien veel cliënten die zeggen: “Ik kwam hier voor mijn rugpijn of nekpijn, maar sinds ik hier ben merk ik ook niets meer van mijn hooikoorts of hoofdpijn”. 


*Andere dingen die we vaak horen in onze praktijk is dat onze cliënten en hun kinderen minder of geen last meer hebben van acid reflux (maagzuur), oorsuizingen of oorontstekingen, carpaal tunnel syndroom, constipatie, betere spijsvertering, verbeterd immuunsysteem, verbeterd zicht, geen knie- of schouderpijn meer. 


Stelt u zich eens voor dat dit iets was wat u ervaart. Beeld u eens in dat u minder pijn hebt, en tegelijkertijd meer energie om met uw kinderen te spelen of efficiënter te werken. 


We zijn heel snel een ziek land, of wereld aan het worden, met een steeds toenemend aantal nieuwe ziektes elk jaar. Deze ziekten omvatten ontwikkeling ziekten, degeneratieve ziekten en virale ziektes of infecties.  Kijk maar eens naar COVID, hoeveel nieuwe varianten hebben we in de afgelopen twee jaar gehad? Hoeveel mensen heeft u zien lijden omdat hun immuunsysteem niet sterk genoeg was om de ziekte te bestrijden? Hoeveel van dat lijden was noodzakelijk? 


“Als chiropractor ben ik me zeer bewust van wat we bij The Right Chiro te bieden hebben aan onze gemeenschap. We willen u helpen om weer in contact te komen met uw vermogen om te genezen”, zegt Justin, de eigenaar en chiropractor van The Right Chiro. 


Chiropractie heeft altijd veel scepsis ontvangen van het publiek. De reden voor deze scepsis is dat chiropractie altijd een zeer onbegrepen beroep in de gezondheidszorg is geweest. Veel mensen denken dat chiropractische zorg vooral gebruikt wordt voor pijn in je nek of rug. Wij denken dat het belangrijker is dan ooit dat de mensen in onze gemeenschap een goed begrip hebben van wat chiropractie inhoudt. Wij willen dat u begrijpt wat chiropractische zorg u en uw dierbaren kan bieden. 


Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen? U kunt nu een gratis gezondheids gesprek boeken! Waarom wachten tot het probleem erger wordt?

U voelt zich gefrustreerd en ongelukkig met uw gezondheid, met dezelfde pijn die steeds weer terugkomt, waardoor u zich gevangen voelt met geen mogelijkheid om te genezen! Bij The Right Chiro bieden we deskundige chiropractische zorg, we stellen een op maat gemaakt zorgplan voor u op en adviseren u over goede gewoontes op het gebied van gezondheid. We brengen u weer in contact met het vermogen van uw eigen lichaam om te genezen, zodat u een gezond, gelukkig en voldaan leven kunt leiden.

Boek vandaag nog bij The Right Chiro!

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.