Hoe kan je ervoor zorgen dat je correcties blijven zitten?

Deel dit bericht

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Lees meer over Justin

Wanneer patiënten bij ons beginnen met chiropractische zorg is een van de meest voorkomende vragen die we krijgen: hoe kan ik mijn correctie langer vasthouden?

 

“Ik denk dat cliënten vaak bang zijn dat ze de rest van hun leven een chiropractor MOETEN bezoeken als ze eenmaal beginnen met chiropractische zorg”, zegt Annika de chiropractisch adviseur bij The Right Chiro.

 

Laten we heel duidelijk zijn, je hoeft niets te doen… Nou ja, je hoeft niets te doen behalve dat je moet ademen om genoeg zuurstof in je longen te kunnen krijgen zodat je in leven blijft, je hart moet zoveel bloed door je lichaam pompen om jou in leven te houden. Deze voorbeelden zijn een must! En het beste deel van chiropractische zorg is dat het je kan helpen dat zo goed mogelijk te doen, en elke andere functie die je lichaam moet doen om jou in leven te houden. Dus als je de principes van chiropractie begrijpt, dan begrijp je waarom veel van onze cliënten ervoor kiezen om chiropractie als onderdeel van hun leven te houden.

 

Dus het is een goede vraag. Want ons doel is om jou op een punt te krijgen waar we je steeds minder hoeven te zien en te corrigeren. Op deze manier weten we dat je lichaam de beste kans heeft om te genezen en jou de resultaten van de chiropractische zorg te geven die je wilt. Hier zijn een paar tips om jouw nek te verminderen en te helpen het maximale uit de chiropractische zorg te halen!

1. Rust

Iedereen die in onze praktijk komt leert al snel dat rust een heel belangrijk onderdeel van het genezingsproces is. Wanneer je rust hebt krijgt je lichaam de kans om genezings- en herstelprocessen te doorlopen, dit is belangrijk bij herstel van schade, letsel of ziekte.

 

Denk hierbij alsof je geopereerd bent, het advies van de arts zou waarschijnlijk inhouden dat je in zekere mate bedrust moet houden, meestal aan het begin van het herstelproces. Denk aan jouw correctie op een vergelijkbare manier, met het verschil dat we je niet opensnijden. Echter, we stellen niet voor dat je dagen in bed doorbrengen na iedere correctie. Maar gewoon bewust de tijd te nemen om te rusten, te ontspannen en stress te minimaliseren.trc afbeelding blog rust bank thee
trc afbeelding blog nek beweging

2. Let op hoofdbewegingen

Het volgende advies is dat je aandacht moet geven bij het gebruik van je nek en hoofd. We zeggen niet dat je je nek niet mag bewegen, dat zou belachelijk zijn. Maar zorg ervoor dat je je nek niet te lang in één positie houdt, bijvoorbeeld als je achter een laptop of computer zit. Neem de tijd om uw nek rustig te bewegen binnen een normaal bewegingsbereik, zonder het te forceren.

3. Slaaphouding – koop een goed kussen!

Deze is belangrijk. Koop een kussen van goede kwaliteit waarmee je je nek zo dicht mogelijk bij een neutrale positie kunt houden terwijl je slaapt.

 

Als je op je rug slaapt, zorg er dan voor dat het kussen niet te hoog is, zodat je nek naar voren geduwd wordt. Als je op je zij slaapt, zorg dan dat het kussen hoog genoeg is om de ruimte tussen de matras en je hoofd op te vullen, ongeveer de afstand tussen je hoofd en je schouder.

 

Zorg ervoor dat je kussen stevig genoeg is om je hoofd in een neutrale positie te houden. En het allerbelangrijkste is dat het comfortabel is! Als het kussen niet lekker ligt, is het niet het juiste kussen voor jou. Probeer dan eens iets anders, het is het niet waard om je slaap erdoor te verliezen!

trc afbeelding blog slaaphouding nek kussen

Stel je voor dat je weer een hele dag op kantoor zou kunnen werken, met meer concentratie omdat je niet meer wordt afgeleid door de pijn of stijfheid in je nek. Je zou die projecten sneller kunnen afwerken en meer genieten van je werktijd, want laten we eerlijk zijn; sommigen van ons brengen veel tijd op het werk door. Je zou meer mensen kunnen helpen, meer klanten helpen, meer opdrachten of meer projecten af krijgen. “En dat betekent meer inkomen.” zegt Justin de chiro bij The Right Chiro in Tilburg.

 

Als je deze eenvoudige tips volgt, kun je je correctie beter behouden en hoef je niet zo vaak te worden gecorrigeerd. Hoe langer je de correctie kunt behouden, hoe meer kans je lichaam heeft om te herstellen en te genezen, zodat jij een gelukkig, gezond en voldaan leven kunt leiden.

 

Vindt je dat deze tips niet genoeg zijn om te voorkomen dat je nekpijn krijgt, dan is het misschien tijd om een afspraak met ons te maken. Plan nu jouw gratis gezondheids gesprek in om te zien hoe wij jou kunnen helpen met jouw nekpijn.

Je voelt je gefrustreerd en ongelukkig met je gezondheid, met steeds dezelfde pijn die telkens weer terugkomt, waardoor je je gevangen voelt zonder een manier om te genezen! Bij The Right Chiro bieden we deskundige chiropractische zorg aan, we maken een op maat gemaakt zorgplan en adviseren je over goede gezondheidsgewoonten. We brengen je weer in contact met het vermogen van je eigen lichaam om te genezen, zodat je een gezond, gelukkig en voldaan leven kunt leiden.

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.