Hoe belangrijk is je geestelijke gezondheid?

Deel dit bericht

Picture of Annika

Annika

Ik ben dit werk gaan doen na zelf jaren rond gesukkeld te hebben met een aantal gezondheidsklachten, waarbij vele doktoren zeiden dat ik er maar mee moest leren leven.. Zoals waarschijnlijk jij had ik veel verschillende therapieën geprobeerd, en uiteindelijk en gelukkig bij chiropractie terecht gekomen. Dus nu wil ik jou helpen om de juiste weg terug naar jou beste gezondheid te vinden door middle van chiropractie.

Picture of Annika

Annika

Ik ben dit werk gaan doen na zelf jaren rond gesukkeld te hebben met een aantal gezondheidsklachten, waarbij vele doktoren zeiden dat ik er maar mee moest leren leven.. Zoals waarschijnlijk jij had ik veel verschillende therapieën geprobeerd, en uiteindelijk en gelukkig bij chiropractie terecht gekomen. Dus nu wil ik jou helpen om de juiste weg terug naar jou beste gezondheid te vinden door middle van chiropractie.

Lees meer over Annika

Hoe snel gaat de tijd aan u voorbij? uw agenda is vol, alles is gemarkeerd als dringend, dus u bent constant in beweging en vergeet om even op adem te komen en weer te rustig te worden. Als u voor een lange tijd in dit tempo beweegt, kunt u zich niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk moe voelen.

 

Deze “drukte” die je vaak elke dag ervaart (door alles wat u op uw werk en thuis moet doen) legt een hoge mate van stress op uw lichaam. Deze stress dwingt uw zenuwstelsel om stresshormonen vrij te geven,

stress

 waaronder adrenaline en cortisol. U voelt uw hart sneller kloppen, uw spieren zijn gespannen, uw bloeddruk stijgt, uw ademhaling versnelt, u heeft misschien meer hoofdpijn of pijn in uw onderrug, en ook een gevoel van onbehagen. Dit staat bekend als de stress response, die meestal alleen kortstondig optreedt in levensbedreigende situaties, maar chronisch uw lichaam op hol kan doen slaan. “uw zenuwstelsel in een chronisch gestresste toestand hebben is alsof u uw voet op het gaspedaal zet in uw auto en doorrijdt tot er geen gas meer is of de motor van de auto door brandt”, zegt Annika (chiropractisch adviseur bij de Right Chiro).

 

Na verloop van tijd krijgt u  het gevoel van chronische vermoeidheid in uw lichaam, wat ten koste gaat van uw gezondheid en uw leven. Als uw lichaam zich niet kan losmaken van deze stressreactie verstoort het alle normale functies van uw lichaam.

Dit leidt tot de volgende veel voorkomende problemen:

safe and effective blog 4

Een manier om uw zenuwstelsel tot rust te krijgen en zijn functie te richten op herstel is mediteren. Meditatie kan je een gevoel van kalmte en rust geven en je lichaam in balans brengen. Veel mensen, waaronder de schrijver van deze blogpost, vinden het moeilijk om te mediteren. De sleutel is om het in het begin zo gemakkelijk mogelijk te maken, dit maakt de eerste paar keer een makkelijke overwinning en zult u motiveren om het vaker te doen. U wilt proberen een gezonde gewoonte op te bouwen. Hier is een lijst van verschillende manieren om te mediteren, hierin heb ik ook aangegeven welke ik het liefst gebruik:

breath work

1. Ademwerk:

Het doel hier is gericht ademhalen. Adem in voor een bepaalde tel, houd uw adem in en laat dan langzaam het adem los. Er zijn een paar manieren om dit te doen, ik geef de voorkeur aan de box ademhaling waarbij u 4 seconden inademt, 4 seconden uw adem vasthoudt en 4 seconden uitademt, als dat gemakkelijk gaat dan verhoogt u het met 1 seconde, dit kunt u blijven doen. De andere manier die ik het liefste doe is het beste aangeleerd door de Iceman zelf Wimhoff. 20 tot 30 keer diep inademen door uw neus, naar uw buik en uitademen door uw mond. U moet ze snel achter elkaar doen, bijna alsof u hyperventileerd. Aan het eind ademt u diep in en houdt u het zo lang mogelijk vast, dan ademt u uit en houdt u het weer vast. Het doel is om die 2 ademhalingen tussen de 45 seconden en 3 minuten te houden. Herhaal dit 3 keer en probeer het elke dag.

2. Bewegingsmeditatie:

Deze vorm van meditatie is goed voor mensen die graag hun gedachten laten afdwalen en rust vinden in het doen van iets. De meeste mensen denken: “U bedoelt zeker yoga?” maar het kan elke vorm van beweging zijn die u echt leuk vindt en die niet te belastend is voor uw lichaam. Goede voorbeelden zijn wandelen door het bos, tuinieren of rustige oefeningen. (Annika’s favoriet)

movement med
focused med

3. Gerichte Mediation:

Dit is een zintuiglijk georiënteerd type en het maakt gebruik van het focussen op een van je 5 zintuigen. Dit kan variëren van aanraking zoals het tellen van mala kralen, luisteren naar muziek, een muziekschaal of naar staren in een vlam. Het doel is om u voor een bepaalde tijd alleen op het betreffende zintuig te concentreren. In het begin zal het moeilijk zijn om uw aandacht erbij te houden, begin langzaam met een minuut of twee en verhoog dan de tijd beetje bij beetje.

4. Geleide Meditatie:

Begeleid door een video of iemands stem. De begeleiding wordt gedaan door een instructeur die u door de stadia van de meditatie leidt, variërend van het concentreren op uw zintuigen tot uw ideale dag en dingen waar u dankbaar voor bent. Dit wordt gebruikt door mensen die moeite hebben om een gefocuste geest te behouden, wiens gedachten vaak racen, en is ook een van mijn favorieten.

guided med

In veel van de oude tradities en denkrichtingen, zoals het boeddhisme, is het woord meditatie gelijk aan dat van sport. Het is een “sport” die gebruikt wordt om uw geest te trainen, en u innerlijke rust te geven. “Het trainen van uw geest, net als het trainen van uw lichaam, leidt tot een betere gezondheid en discipline, iets waar we volgens mij allemaal meer van nodig hebben”, aldus Justin (eigenaar en chiropractor van The Right Chiro).

happy with results

Hier zijn enkele veel voorkomende voordelen van het gedisciplineerd beoefenen van meditatie:

“Wist u dat meditatie niet zo lang hoeft te duren, en als een super voedsel is voor je mentale gezondheid?” Nu weet u dat wel!  en het hoeft maar een korte tijd elke dag te zijn om u het meest diepgaande voordeel te geven. Het stelt u in staat om een pauze te nemen van uw zware en drukke schema,om prioriteit te geven aan uw gezondheid, zodat u weer geweldig kunt zijn en voor uw eigen zaken kunt zorgen.  Begin vandaag nog met mediteren om uw lichaam een goede mentale helderheid te geven.

Bij The Right Chiro begrijpen we dat u gefrustreerd en teleurgesteld bent met uw huidige gezondheidstoestand, omdat we de overweldiging zien in het maken van de beste keuzes voor uw gezondheid en een gebrek aan vertrouwen in het vermogen van uw lichaam om te genezen. Wij bieden chiropractische gezinszorg en gezondheidsvoorlichting, waardoor u duidelijkheid krijgt in het maken van de juiste keuzes en wij u weer in contact brengen met uw vermogen om te genezen. Wij willen u helpen het beste in u naar boven te halen, want u verdient een leven vrij van ongemak en onzekerheid.

Boek vandaag nog bij The Right Chiro!

Iets anders wat je zou willen weten?

Stuur Whatsapp bericht

Meer over jouw Right Chiropractic team

Meer info over chiropractie

Frequently Asked Questions

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.