Hoe beïnvloedt mijn werkstress mijn gezondheid en wat kan ik eraan doen?

Deel dit bericht

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Lees meer over Justin

Tegen de populaire gedachte in wordt je werkstress meestal veroorzaakt door keuzes die je maakt. Natuurlijk lijken of voelen veel van die keuzes niet altijd als keuzes, maar op sommige hebben we meer invloed dan we denken. Als je weet welke keuzes je maakt die tot stress leiden, kun je de situatie beter beheersen of beïnvloeden. En als je dan verantwoordelijkheid gaat nemen voor deze gebieden van je gezondheid en leven, leef je een gelukkiger, gezonder en meer voldaan leven.

 

Als je urenlang op je werk zit en hoofdpijn voelt opkomen, kun je je niet meer concentreren en krijg je niet al je werk gedaan. Je baas komt langs en vraagt waarom je niet meer werk hebt gedaan, je voelt je gefrustreerd door hun onbegrip, bang dat ze misschien teleurgesteld zijn, en dat maakt het nog moeilijker om door te gaan. Uiteindelijk komt het einde van de dag, je mag naar huis, en als je thuis komt moet je helpen met de huishoudelijke taken of ze allemaal zelf doen voordat je een moment rust krijgt.  Komt dit bekend voor?

 

Je gezondheid is als een tektonische plaat waarop de rest van je leven beweegt. De rest van je leven is je familie, huis, baan, sport, hobby’s enz. Je kunt bijvoorbeeld je familiehond verliezen en nog steeds de rest van je familie hebben, je kunt van baan veranderen en nog steeds de rest hebben, maar wat je niet kunt verliezen, waar alles op steunt, is je gezondheid. Daar moet je goed voor zorgen. 

Waar komt het werk bij kijken? Je werkomgeving categoriseert en bepaalt een groot deel van je leven en de soorten stress dat we krijgen. De meest voorkomende zijn fysieke en mentale stress. Die zijn ook niet gemakkelijk te beheersen, want vaak kun je, tenzij je een eigen bedrijf hebt of in het management zit, de omgeving niet per se veranderen. Een interessante opmerking hierbij is dat het principe achter de werking van deze stressoren op het werk dezelfde is als op school of thuis. Hoe beter je je stress in alle omgevingen beheerst, hoe beter je in staat zal zijn om hogere stressniveaus aan te kunnen wanneer dat nodig is.

trc afbeelding blog stress werk woorden
trc afbeelding blog happylife keys

Ons lichaam is uiterst slim en kan zich in de meeste omgevingen aanpassen en compenseren. Het is wanneer deze stressfactoren, chemische, fysieke en mentale, zich ophopen en je lichaam overweldigen dat we het lichaam zien afbreken en signalen beginnen af te geven. Die kennen we allemaal en kunnen bestaan uit concentratieproblemen, gebrek aan motivatie, een rusteloos gevoel, brain fog, hoofdpijn, rugpijn, nekpijn enz. 

 

De meest gebruikelijke manier om met deze problemen om te gaan is naar de huisarts gaan die je waarschijnlijk eerst medicijnen zal voorschrijven. Het probleem hiermee is dat het ingrijpend is, symptomen onderdrukt en geen verantwoordelijkheid neemt. Chiropractie brengt jouw wervelkolom opnieuw in lijn, zodat jouw houding beter en gemakkelijker te hanteren is en maakt jouw zenuwstelsel vrij, zodat de functie van jouw lichaam zo goed mogelijk blijft en je de stress beter kunt beheersen.

Stel je voor hoe het leven er op je werk en thuis uit zou zien als je beter rechtop zou kunnen staan, je stress beter zou kunnen beheersen en zo goed mogelijk zou kunnen functioneren. 

 

Niet alleen zou je productiever zijn en meer plezier in je werk hebben, maar je zou jezelf in aanmerking kunnen brengen voor een betere bonus, opslag of zelfs een promotie. We weten allemaal dat wanneer het werkleven beter is, het leven thuis ook veel beter is omdat je geen werk mee naar huis neemt en je weer van je vrije tijd kunt genieten! 

 

Daarom willen wij jou helpen, zodat je beter kunt omgaan met je werkstress en er betere keuzes mee kunt maken. Verantwoordelijkheid nemen = betere resultaten. Betere resultaten = een betere verbinding met je genezings vermogen, wat uiteindelijk zal leiden tot een gelukkiger, gezonder en meer voldaan leven. 

 

Dus wacht niet en bel ons vandaag nog om erachter te komen hoe wij jou kunnen helpen! Helpen het leven te krijgen dat je verdient, en een veel gelukkiger, gezonder en meer voldaan leven te leiden.

Je voelt je gefrustreerd en ongelukkig met je gezondheid, met steeds dezelfde pijn die telkens weer terugkomt, waardoor je je gevangen voelt zonder een manier om te genezen! Bij The Right Chiro bieden we deskundige chiropractische zorg aan, we maken een op maat gemaakt zorgplan en adviseren je over goede gezondheidsgewoonten. We brengen je weer in contact met het vermogen van je eigen lichaam om te genezen, zodat je een gezond, gelukkig en voldaan leven kunt leiden.

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.