Chiropractie tijdens zwangerschap

Deel dit bericht

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Lees meer over Justin

Zwangerschap is een prachtige en schitterende tijd, maar het kan ook zwaar zijn voor je lichaam. De meeste aanstaande moeders hebben last van pijn in de onderrug, ischias en pijn in de voeten, enkels, knieën en andere gewrichten.

“Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam van een vrouw veel veranderingen om de groeiende baby tegemoet te komen. “zegt Justin de chiropractor bij The Right Chiro.  Als de baby groeit, verschuift het zwaartepunt van een moeder naar de voorkant van haar bekken, waardoor de onderrug en het bekkengebied meer belast worden. 

Bepaalde hormonen tijdens de zwangerschap veroorzaken een versoepeling van de gewrichtsbanden. Deze banden houden de wervels bij elkaar. Verslapten banden kunnen de wervelkolom instabieler maken, waardoor zenuwen bekneld kunnen raken. 

En dan is er nog de gewichtstoename tijdens de zwangerschap, waardoor de kromming in de onderrug toeneemt en er behoorlijke druk ontstaat op de wervels, het heiligbeen en de heupen.

trc afbeelding blog zwangerschap kindoppakken rug houding
trc afbeelding blog zwangerschap kindoppakken rug

Het centrale zenuwstelsel bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg. Het is een van de 2 delen van je zenuwstelsel. Het andere deel is je perifere zenuwstelsel, dat bestaat uit zenuwen die je hersenen en ruggenmerg verbinden met de rest van je lichaam.

De zenuwen die naar de rest van je lichaam gaan, komen uit je wervelkolom. Wanneer je wervelkolom niet goed functioneert, raken je zenuwen geïrriteerd en dat kan pijn veroorzaken.

Een chiropractor is een medische professional die is opgeleid om aandoeningen van het bewegingsapparaat (met name de wervelkolom) en het zenuwstelsel te diagnosticeren en te behandelen. Onze chiropractors, Justin en Andy, bieden veilige en effectieve gepersonaliseerde zorg tijdens je zwangerschap en na de bevalling.

Stel je voor dat je geen pijnstillers hoeft te slikken om je rugpijn te verminderen. Chiropractische behandelingen blijken ook stress en angst te verminderen, zodat je de eerste maanden meer kunt genieten van deze kostbare tijd samen.

Vervolgbehandelingen na de geboorte kunnen helpen het lichaam van de moeder weer op de juiste positie te plaatsen en de overschakeling naar een gezond lichaam na de zwangerschap te versnellen, zodat je je kind gemakkelijker kunt dragen terwijl je borstvoeding geeft.

 

Net zoals het geboorteproces traumatisch is voor de moeder, is het ook traumatisch voor de pasgeborene. Daarom vinden Justin en Andy het geweldig om pasgeboren baby’s en kinderen te zien. Zoals Frederick Douglass zegt: “Het is gemakkelijker om sterke kinderen van te maken dan om gebroken mannen te repareren.”

 

Zwangerschap kan moeilijk voor je lichaam zijn, maar het kan en behoort een mooie en gelukkige tijd te zijn! 

 

Wat doet jij om jouw lichaam te ondersteunen tijdens deze speciale momenten? Bel ons om te kijken hoe wij jou kunnen begeleiden naar jouw mooiste zwangerschap.

Je voelt je gefrustreerd en ongelukkig met je gezondheid, met steeds dezelfde pijn die telkens weer terugkomt, waardoor je je gevangen voelt zonder een manier om te genezen! Bij The Right Chiro bieden we deskundige chiropractische zorg aan, we maken een op maat gemaakt zorgplan en adviseren je over goede gezondheidsgewoonten. We brengen je weer in contact met het vermogen van je eigen lichaam om te genezen, zodat je een gezond, gelukkig en voldaan leven kunt leiden

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.