Allergieën en chiropractie, hoe kan je op natuurlijke wijze je allergieën verlichten

Deel dit bericht

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Lees meer over Justin

Wanneer wij aan het allergieseizoen denken, denken wij meestal aan de lente, wanneer alles begint te bloeien, nieuwe bladeren worden gevormd, het groene gras van de lente, pas bloeiende bloemen en… veel pollen in de lucht om verstopte neuzen, waterige ogen en jeukende kelen te veroorzaken. Maar de herfst brengt ook zo zijn seizoensgebonden allergieën. 

In de herfst worden de meeste allergieën gestimuleerd door cederbomen en Ambrosia, die hun stuifmeel vrijgeven van september tot oktober. Tijdens deze maanden kan je wat sinus irritatie krijgen. Zij produceren miljarden pollen die lange afstanden kunnen afleggen. “Bij het inademen kunnen deze korrels de werking van je immuunsysteem triggeren”, zegt Justin de Chiropractor bij The Right Chiro.

Wanneer deze pollen het lichaam binnenkomen, valt het immuunsysteem aan, omdat het gelooft dat de korrels schadelijk zijn. Wanneer het immuunsysteem aanvalt, komt er histamine vrij in de longen, ogen, neus en keel om de pollen te verdrijven. Dit leidt meestal tot een onaangename ophoping met symptomen als een loopneus, niezen, droge keel, tranende ogen en hoesten.

 

trc afbeelding allergieen oorzaken hand stift
trc afbeelding blog allergieen herfst seizoen familie

Jouw ademhalingssysteem en immuunsysteem zijn afhankelijk van een goede communicatie tussen de hersenen en de rest van je lichaam. Daarom moet je ruggenmerg vrij zijn van storingen om je lichaamsfuncties optimaal te coördineren en te controleren. Als die communicatie wordt verstoord door een subluxatie van de wervels, kan het immuunsysteem in gevaar komen. Zonder invasieve behandelingen of het gebruik van medicijnen zullen chiropractische correcties de juiste communicatie in je zenuwstelsel herstellen, zodat jij je immuunsysteem onder controle kunt houden.

En wat gebeurt er als we ons immuunsysteem onder controle houden? We worden minder ziek, of als we toch ziek worden, worden we sneller beter. “We horen vaak van cliënten die al een tijdje onder behandeling bij ons zijn dat niet alleen hun rug en nek geen pijn meer doen, maar dat ze ook ervaren dat hun allergieën zijn verdwenen of zich beperken tot alleen het hoogseizoen. ” zegt Annika, de chiropractisch adviseur bij The Right Chiro.

Dat ze die allergieën niet meer hebben, betekent ook dat ze zich niet meer binnen hoeven te verstoppen als alle bomen van kleur beginnen te veranderen, waardoor ze liever buiten gaan zijn met hun vrouw en kinderen en de mooiste familieherinneringen kunnen creëren. 

 

We weten dat allergieën vervelend kunnen zijn, dus wees het herfst allergie seizoen voor! We kijken ernaar uit jou te helpen je immuunsysteem te versterken, zodat je geen herfstplezier hoeft te missen.

Je voelt je gefrustreerd en ongelukkig met je gezondheid, met steeds dezelfde pijn die telkens weer terugkomt, waardoor je je gevangen voelt zonder een manier om te genezen! Bij The Right Chiro bieden we deskundige chiropractische zorg aan, we maken een op maat gemaakt zorgplan en adviseren je over goede gezondheidsgewoonten. We brengen je weer in contact met het vermogen van je eigen lichaam om te genezen, zodat je een gezond, gelukkig en voldaan leven kunt leiden

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.