7 tips om je immuunsysteem te ondersteunen

Deel dit bericht

Picture of Annika

Annika

Ik ben dit werk gaan doen na zelf jaren rond gesukkeld te hebben met een aantal gezondheidsklachten, waarbij vele doktoren zeiden dat ik er maar mee moest leren leven.. Zoals waarschijnlijk jij had ik veel verschillende therapieën geprobeerd, en uiteindelijk en gelukkig bij chiropractie terecht gekomen. Dus nu wil ik jou helpen om de juiste weg terug naar jou beste gezondheid te vinden door middle van chiropractie.

Picture of Annika

Annika

Ik ben dit werk gaan doen na zelf jaren rond gesukkeld te hebben met een aantal gezondheidsklachten, waarbij vele doktoren zeiden dat ik er maar mee moest leren leven.. Zoals waarschijnlijk jij had ik veel verschillende therapieën geprobeerd, en uiteindelijk en gelukkig bij chiropractie terecht gekomen. Dus nu wil ik jou helpen om de juiste weg terug naar jou beste gezondheid te vinden door middle van chiropractie.

Lees meer over Annika

Uw immuunsysteem beschermt uw lichaam, en bestaat uit meerdere organen, cellen en eiwitten. Het is het op één na meest complexe systeem in uw lichaam, en werkt nauw samen met uw zenuwstelsel. Het wordt geactiveerd wanneer er zich een vreemde stof of ziekteverwekker in of op uw lichaam bevindt.  

 

Bij extreme of chronische stress (zoals wanneer het kouder wordt) heeft uw immuunsysteem de neiging om af te zwakken, dit creëert een neerwaartse cyclus voor uw lichaam en u begint u vaker ziek te voelen. Wanneer het immuunsysteem, uw bescherming, zwakker is, krijgen bacteriën en virussen die normaal geen probleem vormen, de kans om te groeien en zich te vermenigvuldigen in uw lichaam. Dit is het moment waarop u de symptomen van iets zoals de griep kunt voelen opkomen. “We horen vaak dat het griepseizoen is, maar dat is onzin. Het probleem is dat uw immuunsysteem niet werkt zoals het zou moeten, wat bacteriën en virussen de kans geeft om uit de hand te groeien in uw lichaam.” zegt Justin

 

Hier zijn 7 voorbeelden die u in uw leven kan toepassen om uw immuunsysteem optimaal te laten functioneren:

1. Verminder Stress:

Wanneer we bedolven raken onder stress laat uw lichaam cortisol en adrenaline vrij, wat de werking van het immuunsysteem vermindert. Om van dankbaarheid een gewoonte maken is een van de beste manieren die we hebben gevonden om stress te verminderen. We hebben allemaal iets om dankbaar voor te zijn, waar bent u vandaag dankbaar voor?

decrease stress
sleep

2. Een goede nachtrust:

Wanneer u slaapt, kan uw lichaam meer energie besteden aan genezing en herstel. Dit kan bijvoorbeeld het opruimen van cellen zijn (zoals kankercellen) die niet goed werken, of het beter in balans houden van uw microbioom. Uw immuunsysteem heeft, net als uw zenuwstelsel, veel energie nodig om te functioneren. Terwijl u slaapt kan de energie gaan waar het moet gaan.

3. Voeding:

Door ervoor te zorgen dat u gezond biologisch fruit en groenten (voedsel in het algemeen) eet, krijgt u de juiste voedingsstoffen binnen. Het vermijden van te veel bewerkte voedingsmiddelen zoals suiker of geraffineerde koolhydraten vermindert ook de stress op uw lichaam, waardoor uw immuunsysteem kan bloeien.

nutrition
supplements

4. Supplementen:

  • Vit C – Versterkt de verdediging van uw lichaam omdat het een krachtige antioxidant is en uw witte bloedcellen versterkt. Hoge hoeveelheden worden gevonden in rode pepers, guaves, zwarte bessen, tijm, kruisbloemige groenten en citrusvruchten.
  • Vit D – Helpt bij de natuurlijke en adaptieve immuniteit. Vermindert het risico op infecties en auto-immuunziekten. Naast u te badderen in de zon, kunt u supplementen nemen, of voedingsmiddelen eten die biologisch en ermee verrijkt zijn zoals zalm en andere vette vis.
  • Vit E – helpt uw immuunsysteem sterk te houden. Het beste te vinden in noten en zaden, kruisbloemige groenten, asperges, pompoen, paprika’s, mango en avocado’s. 
  • Zink – is belangrijk voor uw witte bloedcellen en voor wondgenezing. Voedingsmiddelen met de hoogste hoeveelheden zijn peulvruchten, zaden en noten, koolsoorten en aardappelen. 

5. Meditatie/Mindfulness:

Het geeft u een gevoel van kalmte, rust en balans, het komt uw algehele gezondheid en welzijn ten goede en kan vaak helpen bij emotionele stress. Slechts 5 minuten per dag mediteren kan de hersenfunctie stimuleren, stress verminderen, helpen met de stofwisseling en uw stemming verbeteren.

meditation
exercise

6. Lichaamsbeweging: 

Houdt het lichaam jong en in beweging. Het helpt met de functie van uw witte bloedcellen, werkt als een goede anti-inflammatie, vermindert stress, bestrijdt infecties en verhoogt de bloedstroom.

7. Een Chiropractische correctie:

Wist u dat één chiropractische correctie uw immuunsysteem met 200 & 400% kan versterken. Chiropractie werkt met de hersenen en het lichaam. Met elke correctie is er een verhoogde productie van anti-stoffen en een versterking van uw natuurlijk immuunsysteem door een betere werking van uw zenuwstelsel.

chiropractic

Stel u eens voor dat uw immuunsysteem klaar zou staan, ongeacht het mooie Nederlandse weer of de stress in uw leven, om u te beschermen en te genezen van elke invasie. Net zoals uw eigen team van Avengers die slechte indringers afweren, zult uw immuunsysteem in staat zijn om het evenwicht te bewaren tussen u en de bacteriën en virussen (de micro-organismen) die er zouden moeten zijn om u helpen gezond te blijven. “Veel van onze cliënten merken dat ze minder vaak ziek worden door regelmatige chiropractische zorg, en door er een gewoonte te maken om gezonder te eten, te bewegen en te denken”, zegt Annika.

 

Uw immuunsysteem en uw zenuwstelsel werken samen om de basis te vormen voor een gecoördineerde functie en genezing. Als het ene niet werkt zoals het zou moeten, zet dat het andere onder druk. Daarom is het belangrijk om uw zenuwstelsel te ondersteunen, want met al zijn complexe functies is het een belangrijk onderdeel van hoe u zich voelt, en hoe u leeft.

Bij The Right Chiro begrijpen we dat u gefrustreerd en teleurgesteld bent met uw huidige gezondheidstoestand, omdat we de overweldiging zien in het maken van de beste keuzes voor uw gezondheid en een gebrek aan vertrouwen in het vermogen van uw lichaam om te genezen. Wij bieden chiropractische gezinszorg en gezondheidsvoorlichting, waardoor u duidelijkheid krijgt in het maken van de juiste keuzes en wij u weer in contact brengen met uw vermogen om te genezen. Wij willen u helpen het beste in u naar boven te halen, want u verdient een leven vrij van ongemak en onzekerheid.

Boek vandaag nog bij The Right Chiro!

Iets anders wat je zou willen weten?

Stuur Whatsapp bericht

Meer over jouw Right Chiropractic team

Meer info over chiropractie

Frequently Asked Questions

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.