7 Misverstanden rondom chiropractie

Deel dit bericht

Picture of Annika

Annika

Ik ben dit werk gaan doen na zelf jaren rond gesukkeld te hebben met een aantal gezondheidsklachten, waarbij vele doktoren zeiden dat ik er maar mee moest leren leven. Zoals waarschijnlijk jij had ik veel verschillende therapieën geprobeerd, en uiteindelijk en gelukkig bij chiropractie terecht gekomen. Dus nu wil ik jou helpen om de juiste weg terug naar jou beste gezondheid te vinden.

Picture of Annika

Annika

Ik ben dit werk gaan doen na zelf jaren rond gesukkeld te hebben met een aantal gezondheidsklachten, waarbij vele doktoren zeiden dat ik er maar mee moest leren leven. Zoals waarschijnlijk jij had ik veel verschillende therapieën geprobeerd, en uiteindelijk en gelukkig bij chiropractie terecht gekomen. Dus nu wil ik jou helpen om de juiste weg terug naar jou beste gezondheid te vinden.

Lees meer over Melanie

In de loop der jaren zijn er een aantal misverstanden rondom chiropractie ontstaan. Lees alles over deze misverstanden in onze blog.Zoals veel mensen vraag je je misschien af, is chiropractie veilig? Vandaag ga ik deze vraag ondubbelzinnig voor je beantwoorden, JA HET IS VEILIG! Ik zal je meenemen door 8 veel voorkomende mythes rondom de chiropractische zorg en laat je de waarheid laten zien over elk van hen. Op deze manier zal je, wanneer je kiest om met chiropractische zorg te beginnen, je een stuk zekerder voelen over je beslissing. Zoals we altijd zeggen, we zijn er om jou te helpen de beste keuzes te maken die je in staat stellen het leven te leiden dat je verdient.

Mythe nr. 1 – Een chiropractische correctie doet pijn

De meeste mensen denken dat de chiropractische correcties pijnlijk zijn. Chiropractische correcties zijn NIET pijnlijk, in feite voelen de meeste mensen zelfs een gevoel van verlichting wanneer ze een correctie krijgen.

 

Een erg belangrijk onderdeel van de chiropractische correctie is dat de chiropractor de hele procedure aan u uitlegt. Met relevantie voor de omvang en de ernst van uw gezondheidsprobleem (wat wordt bekeken bij de intake met een gedetailleerde anamnese, scans en een diepgaand onderzoek van de functie van uw wervelkolom), en hoe we van plan zijn u te helpen (dit is een uitleg van uw persoonlijke zorgplan en de veranderingen die van dag tot dag in uw lichaam gebeuren). In het begin is alles nieuw, dus nemen we de tijd om elk aspect van de ervaring uit te leggen, zodat u kunt begrijpen wat we vinden, wat we doen en hoe het u zal helpen. 

 

hurts

 

Wanneer u in handen bent van een kundige chiropractor, die weet wat hij doet, hoeft u nergens bang voor te zijn. Laat uw angst voor een correctie u niet weerhouden van het maken van een gezonde keuze, gezonder te leven, gezond te blijven en de best mogelijke levensstijl te hebben, het leven te leiden dat u verdient.

Mythe nr. 2 – Chiropractische zorg is duur

Als Chiropractors horen we vaak de zin: ‘Ik wou dat ik eerder minder-invasieve gezondheids opties had overwogen’ of ‘Ik wou dat iemand me eerder over chiropractie had verteld.’ Dit is vaak het geval wanneer we wachten tot het probleem groter wordt, het vereist dan meer investering en tijd om het probleem dat we proberen te verhelpen te verbeteren. 

 

De normale methode om met een gezondheidsgerelateerd probleem om te gaan is wachten tot het probleem u belemmert om het leven te leiden dat u wilt leiden. Dit heeft de neiging om de ernst van het probleem te vergroten, en daarmee ook de hoeveelheid tijd, energie en geld die nodig is om het op te lossen. Veel mensen net zoals u, zijn zich niet bewust van het vermogen van hun eigen lichaam om te genezen. Als u bedenkt hoeveel geld u en uw verzekering in de loop van de tijd heeft moet betalen voor de reguliere geneeskunde of de chirurgische ingrepen wanneer die niet succesvol zijn, dan is het gemakkelijk om te zien dat een nieuw perspectief noodzakelijk is, nietwaar? 

 

expensive

 

Medische rekeningen, vooral in vergelijking met die van chiropractische zorg, zijn torenhoog. Als u in een land woont waar uw verzekering chiropractische zorg aanbied, zorg dan voor een goed pakket van uw verzekering, die minstens 2 correcties per maand kan dekken voor onderhouds zorg. Natuurlijk is dit afhankelijk van uw leeftijd, levensstijl en gezondheidsdoelen die u wilt bereiken, maar regelmatige chiropractische zorg biedt de beste kans om het leven te leiden dat u verdient. 

 

Als u iemand bent die zich graag wetenschappelijk in onderwerpen verdiept, hebben we links naar verschillende onderzoeken die aangeven dat chiropractische zorg kosteneffectiever is dan reguliere medische zorg. Hier zijn er een paar:

Mythe nr. 3 – Als je eenmaal naar een chiropractor gaat, dan moet je dat de rest van je leven blijven doen.

Dit vinden wij een grappige. En het antwoord is NEE, natuurlijk niet! Je hoeft niets te doen voor de rest van je leven. Chiropractische zorg (net als naar de sportschool gaan, twee keer per dag je tanden poetsen, evenwichtig en gezond eten en jezelf niet overbelasten) is een keuze die je kunt maken om je gezondheid te verbeteren en te ondersteunen.

 

Als je doel is om van een symptoom of kwaal af te komen, zoals van die irritante hoofdpijn of rugpijn afkomen die je al een maand hebt, dan kan chiropractische zorg je daar zeker bij helpen. Als je gezondheidsdoelen veel groter zijn, zoals het uiten van je beste functie zodat je betere resultaten op je werk kunt hebben, een gezondere lichaamsbouw of op een betere plek zijn voor je familie en collega’s op het werk, dan is het een goed idee om je wervelkolom regelmatig te laten controleren op eventuele subluxaties die belemmeringen op je zenuwstelsel kunnen veroorzaken.

 

Neem de tijd om na te denken over wat u wilt voor uw gezondheid, uw lichaam en het leven dat u leidt. Wees duidelijk over uw gezondheidsdoelen die u wilt bereiken, en zorg ervoor dat u deze doelen aan uw chiropractor, of andere zorgverleners, kenbaar maakt.

 

Uw chiropractor zou, net als elke andere zorgverlener zou een gids moeten zijn. Een gids die u laat zien waartoe uw lichaam in staat is en hoe u meer van uw potentieel in uw leven kunt bereiken. Bij The Right Chiro maken regelmatige chiropractische correcties deel uit van een basis voor uw gezonde levensstijl, voor een leven dat u verdient.

Mythe nr. 4 – Chiropractische correcties zouden gevaarlijk kunnen zijn.

Wetenschappelijke studies tonen aan dat chiropractische correcties veel veiliger zijn dan de meest voorkomende activiteiten, zoals je haar laten wassen bij de kapper, yoga, breakdance, achteruitrijden met je auto of zelfs in het gras liggen om te genieten van een sterrenhemel.

 

Een bekwame chiropractor is opgeleid om specifiek te weten wat, waar en hoe hij u moet beoordelen op tekenen die een rode vlag zouden kunnen doen rinkelen, en hoe u het beste voor uw wervelkolom kunt zorgen zodat u het beste uit het leven haalt. 

 

dangerous

 

Bij The Right Chiro bieden we veilige en deskundige chiropractische zorg aan voor iedereen die wilt kiezen voor een beter en gezonder leven, het leven dat u verdient. Voor de mensen die wat dieper willen duiken hebben we 2 publicaties die relevant zijn voor chiropractie en veiligheid. We promoten altijd dat u meer leert over de manier waarop uw lichaam functioneert en hoe u er beter voor kan zorgen. 

Mythe nr. 5 – Kinderen hebben geen chiropractische zorg nodig

Chiropractische zorg voor kinderen is echt een van de beste manieren om echt te zien hoe het lichaam zou moeten functioneren. Het lichaam van een kind is flexibeler en geneest sneller dan dat van een volwassene, maar uw kind maakt veel verschillende soorten stress mee tijdens het opgroeien en ontwikkelen. 

 

Het geboorteproces kan worden beschouwd als de allereerste grote traumatische gebeurtenis in het leven van uw kind, vooral als er van buitenaf medisch ingegrepen is (van hormoontherapie tot een ernstige ingreep zoals een keizersnee). Terwijl uw baby opgroeit tot een sterke en gezonde held, maakt hij of zij ongeveer 2000 valpartijen mee voordat hij of zij drie jaar is. 200 van deze valpartijen worden als ernstig beschouwd. Dan komen de grotere dingen, zoals leren fietsen, in bomen klimmen en sporten, het veel zitten op school en dan komt de emotionele stress die kan ontstaan als ze zich in onze maatschappij willen aanpassen. children

 

Wat betekent dat allemaal? Het betekent hogere stress en een goed moment om te beginnen met het ondersteunen van hun functie voordat we wachten tot het een probleem wordt. Chiropractische correcties kunnen de negatieve effecten minimaliseren die het gevolg kunnen zijn van een gesubluxeerde wervelkolom na dergelijke valpartijen en andere spanningen die het leven met zich mee zal brengen. 

 

Het is van fundamenteel belang om het zenuwstelsel van uw opgroeiende kind vrij te houden van storingen en belemmeringen, zodat elke cel in hun lichaam de juiste informatie op het juiste moment ontvangt, zodat ze sterk en gezond kunnen opgroeien en het leven kunnen leiden dat ze vanaf het begin verdienen.

Mythe Nr. 6 – Chiropractische zorg werkt zelden

Miljoenen mensen hebben geweldige resultaten ervaren van regelmatige chiropractische zorg. Enkele van hen zijn: Usain Bolt, Leonardo Dicaprio, Tiger Woods, Arnold Schwarzenegger, Michael Jordan, Ronda Rosey, Evander Holyfield, Metallica en vele anderen.

 

Professionele atleten en professionele sport organisaties, op het toppunt van hun kunnen, maken gebruik van chiropractie om blessures te helpen voorkomen. En nog belangrijker, om atletische en artistieke prestaties te verbeteren evenals de algehele gezondheid. Chiropractie wordt steeds vaker toegepast bij sporters.

 

Dus, wanneer is het belangrijk om je gezondheid te ondersteunen? Moet je een professionele atleet zijn om te profiteren van wat regelmatige chiropractie voor jou kan betekenen? Wacht niet, we zijn allemaal “atleten” in ons eigen leven. U moet in staat zijn om naar uw werk te gaan en te presteren, thuis te komen en voor uw gezin te zorgen en voor uw gezondheid te zorgen. U heeft de voordelen van chiropractische zorg nodig, zodat u uw hoofd rechtop kunt houden en de beste werknemer, solopreneur en gezinslid kunt zijn. 

 

Bij The Right Chiro zijn we er voor u, we staan klaar om u en uw gezondheid te ondersteunen, zodat u een geweldige functie kunt hebben, een betere gezondheid en ervoor kunt kiezen om het leven te leiden dat u verdient.

Mythe nr. 7 – Ik ben te oud voor chiropractische zorg

Bent u te oud om gezond te zijn? Bent u te oud om meer bewegingsvrijheid te willen hebben? Is het te laat om te streven naar meer vrijheid en de mogelijkheid om dingen te doen die u nog steeds wilt doen, zoals mooie lange wandelingen in het bos maken? Natuurlijk niet! Als u een zenuwstelsel en een wervelkolom heeft die nog steeds kan bewegen, dan kunt u baat hebben bij chiropractische zorg, met als een van de grootste voordelen, het behouden van uw vrijheid van functioneren. 

 

children (2)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bij The Right Chiro begrijpen we dat u gefrustreerd en teleurgesteld bent met uw huidige gezondheidstoestand, omdat we de overweldiging zien in het maken van de beste keuzes voor uw gezondheid en een gebrek aan vertrouwen in het vermogen van uw lichaam om te genezen. Wij bieden chiropractische gezinszorg en gezondheidsvoorlichting, waardoor u duidelijkheid krijgt in het maken van de juiste keuzes en wij u weer in contact brengen met uw vermogen om te genezen. Wij willen u helpen het beste in u naar boven te halen, want u verdient een leven vrij van ongemak en onzekerheid.

Boek vandaag nog bij The Right Chiro!

Iets anders wat je zou willen weten?

Stuur Whatsapp bericht

Meer over jouw Right Chiropractic team

Meer info over chiropractie

Frequently Asked Questions

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.