5 tips om uw rug deze kerst te beschermen

Deel dit bericht

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheid beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheid beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Lees meer over Justin

Morgen is het kerstavond, en u haast zich om alles klaar te krijgen voor het drukke, gezellige weekend dat voor u ligt. Boodschappen doen, een lijst maken van wat u waar moet kopen en op het laatste moment nog cadeautjes kopen. Om nog maar te zwijgen van de tientallen andere klusjes die de festiviteiten met zich meebrengen. Hoewel u bijna alles online kunt doen, het eten, kleren, speelgoed en cadeautjes, zult u waarschijnlijk toch op de ouderwetse manier boodschappen doen. Er zijn tassen om te dragen, rauwkost om in uw koelkast te krijgen, potten met eten om te verorberen, cadeautjes om in te pakken en open te scheuren en natuurlijk veel zitten en bijkomen met familie enz.

busy christmas

 

Het ongelukkige deel van dit seizoen is dat u de neiging heeft uw gezondheid te verwaarlozen, vooral de gezondheid van uw wervelkolom. Als een chiropractische praktijk zien we het de hele tijd. Mensen komen in het nieuwe jaar bij ons en zeggen: “Justin, ik boog me voorover om het inpakpapier op te rapen en bam, ik ging door mijn rug en nu heb ik vreselijke pijn in mijn onderrug.” Ze vergeten het rare sjouwen met boodschappen te vermelden, de uren van onhandig staan tijdens het inpakken van cadeaus, het koken, al het zitten en eten en dan pas tijdens het opruimen van de rommel voelen ze de opbouw van alles.   

 

Wat we besloten hebben te doen is u een aantal kerst-overlevingstips te geven om uw rug te beschermen tegen onnodig letsel:

1. Draag dezelfde hoeveelheid gewicht in beide handen – Verdeel gelijkmatig 

Wanneer u twee tassen moet dragen, probeer dan het gewicht gelijk te verdelen. Uw beide handen moeten ongeveer evenveel gewicht dragen. Anders zal de onbalans uw ruggengraat belasten. Of laat het uw partner dragen 😉carrying groceries

2. Doe alles in een redelijk tempo 

Stress zorgt er meestal voor dat u (en bijna iedereen) zich thuis en in de winkel verplaatst zonder na te denken. Er wordt veel gerend, snel bewogen en dat is het moment waarop fouten kunnen gebeuren. Beweeg in een rustig tempo, dat geeft je de ruimte om na te denken en minder fouten te maken. Het is niet erg om enthousiast te zijn tijdens uw kerstinkopen. Draag de boodschappentassen alleen niet met haast, wees voorzichtig en gebruik je benen en buikspieren & til recht op!

check your list twice

3. Maak een lijstje en controleer het twee keer

Maak voordat u de stad ingaat een lijst van de dingen die u nodig heeft en van mogelijke alternatieven. Zo kunt u snel en grondig winkelen, zonder dat u te veel energie verbruikt en meer stress en haast krijgt als u iets vergeet.4. Ga tijdens het winkelen nog eens naar uw auto

Als u aan het kerstshoppen bent, heeft u misschien meer dan een paar tassen. Als u ze allemaal tegelijk naar uw auto probeert te dragen, is dat fysiek misschien mogelijk, maar het zal meer stress op uw rug veroorzaken. Dus als u 2-3 tassen bij u hebt, zet ze dan in uw auto en ga terug naar de winkel om uw kerstinkopen marathon voort te zetten.

visit the car

5. Doe deze 3 dingen niet tegelijk

Draaien, buigen en tillen – probeer dit niet tegelijkertijd te doen!

Stel u zich eens voor dat u het kerstweekend doorkomt met evenveel energie en een even goed en opgewekt gevoel als toen u er aan begon. Als u de tijd neemt om deze tips op te volgen, en natuurlijk geniet van de tijd met u familie, kan dat gebeuren. “Geef uzelf het beste cadeau deze kerst, dat is genieten van de tijd met vrienden en familie zonder pijn omdat u de tijd hebt genomen om voor uw wervelkolom te zorgen.” zegt Annika (chiropractische adviseur bij The Right Chiro)

 

last paragraph

 

Het komt erop neer dat wat u ook doet deze kerst, houd rekening met uw rug. Als u denkt dat uw rug je wat problemen geeft, stuur ons dan een whatsapp. We zullen doen wat we kunnen terwijl we gesloten zijn om ervoor te zorgen dat u een goed kerst heeft en we zullen u weer graag helpen in het nieuwe jaar. Wij wensen u, uw familie en vrienden een fijn kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar. Wij kunnen niet wachten om samen met u een succesvol en gezond 2022 te beginnen.

Bij The Right Chiro begrijpen we dat u gefrustreerd en teleurgesteld bent met uw huidige gezondheidstoestand, omdat we de overweldiging zien in het maken van de beste keuzes voor uw gezondheid en een gebrek aan vertrouwen in het vermogen van uw lichaam om te genezen. Wij bieden chiropractische gezinszorg en gezondheidsvoorlichting, waardoor u duidelijkheid krijgt in het maken van de juiste keuzes en wij u weer in contact brengen met uw vermogen om te genezen. Wij willen u helpen het beste in u naar boven te halen, want u verdient een leven vrij van ongemak en onzekerheid.

Boek vandaag nog bij The Right Chiro!

Iets anders wat je zou willen weten?

Stuur Whatsapp bericht

Meer over jouw Right Chiropractic team

Meer info over chiropractie

Frequently Asked Questions

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.