5 tips om je gezondheid tijdens de kerstdagen te ondersteunen

Deel dit bericht

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Picture of Justin

Justin

Gedurende mijn leven heb ik gemerkt hoe weinig begeleiding er is als het aankomt op het behouden van gezondheid van u en uw familie. Wat mij drijft is, om mijn gemeenschap te begeleiden in het maken van belangrijke gezondheids beslissingen die zullen leiden tot een betere gezondheid en een beter leven voor u en uw gezin.

Lees meer over Justin

Je leest dit omdat je je zorgen maakt over je gezondheid tijdens deze feestdagen. Wij begrijpen dat het een drukke tijd is die veel stress kan veroorzaken, niet alleen in je hoofd, maar ook fysieke en chemische stress voor je lichaam. 

 

Wat gebeurt er als je lichaam door die stress overbelast raakt? Je kan oververmoeid raken, hoofdpijn krijgen, pijn in je nek of rug krijgen, je raakt sneller geïrriteerd en kunt niet genieten van deze geweldige tijd met je vrienden en familie. Niemand wil Kerstmis zo doorbrengen! 

 

Het is duidelijk dat je een andere kerst wilt dan zojuist beschreven. Je wilt tijdens en na Kerstmis vol energie zijn, vrolijk en natuurlijk zonder pijn zitten. 

 

Daarvoor moet je in verbinding blijven met je vermogen om te genezen, en dat kan als je elke dag keuzes maakt die de 4 pilaren van je gezondheid ondersteunen.

Hier zijn 5 tips van onze chiropractor die je tijdens de feestdagen in gedachten kunt houden:


Blijf actief: Het kan gemakkelijk zijn om op te gaan in de feestdagen en minder actief te zijn dan normaal. Actief blijven kan echter helpen om te zorgen dat je spieren en gewrichten in goede conditie blijven. Overweeg een kleine wandeling te maken, wat lichte stretchoefeningen te doen of deel te nemen aan speciale Holiday-Themed fitnessles.


Zorg voor een goede houding: Onderuitzakken of in onhandige houdingen zitten kan je wervelkolom en spieren belasten. Probeer rechtop te zitten en gebruik een stoel met goede rugleuning om een goede houding te behouden. En zoals gezegd bij de eerste tip, doe het niet te lang.

trc afbeelding blog hardlopen loopband sportschool
trc afbeelding blog werken zitten houding

Neem pauzes: Als je langere tijd in één houding staat of zit, neem dan pauzes om te bewegen en je uit te rekken of als je rondrent om voor iedereen te zorgen, neem dan tussendoor een kleine pauze en geef je lichaam wat rust. Dit kan spiervermoeidheid tegengaan en overbelasting van je wervelkolom voorkomen.


Til op de juiste manier: Als je zware voorwerpen gaat tillen (zoals al het eten, wijnflessen en cadeautjes), zorg er dan voor dat je de juiste tiltechnieken gebruikt om je rug niet te belasten. Buig door je knieën en til met je benen in plaats van met je rug. 

 

Blijf gehydrateerd: Veel water drinken kan helpen om je lichaam en spieren goed te laten functioneren. Vooral tijdens de feestdagen waar de meesten van ons nét iets meer alcohol zullen drinken, dus streef naar minstens 2 liter water per dag. Dit kan natuurlijk ook helpen om de kater te verminderen 😉

We willen allemaal gezond en gelukkig zijn tijdens de kerstperiode. We willen genieten van de tijd met onze vrienden en familie. 

 

Dus probeer deze 5 tips voor een gezondere kerst en vergeet niet om langs te komen bij The Right Chiro, zodat we ervoor kunnen zorgen dat je weer contact krijgt met je eigen genezingsvermogen, zodat je dit jaar minder stressvol de feestdagen door kan komen met meer plezier, en gezondheid.

Je voelt je gefrustreerd en ongelukkig met je gezondheid, met steeds dezelfde pijn die telkens weer terugkomt, waardoor je je gevangen voelt zonder een manier om te genezen! Bij The Right Chiro bieden we deskundige chiropractische zorg aan, we maken een op maat gemaakt zorgplan en adviseren je over goede gezondheidsgewoonten. We brengen je weer in contact met het vermogen van je eigen lichaam om te genezen, zodat je een gezond, gelukkig en voldaan leven kunt leiden.

trc logoprimair rgb transparant

Vestigingen

Rosmalen

Als je in of rond Rosmalen woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Tilburg

Als je in of rond Tilburg woont, klik dan op onderstaande knop om nu je afspraak te maken

Kies je ideale locatie, dag en tijd en we bellen je op om je weer in contact te brengen met je vermogen om te genezen, zodat je een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden.