fbpx

Zijn allergieën een probleem voor jou?

Justin Wright

Justin Wright

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Justin Wright

Justin Wright

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Community

Gezondheidszorg

Begeleiding

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Als we allergieën zeggen, waar denk je dan het eerst aan? Waarschijnlijk aan Hooikoorts. Hoewel hooikoorts een vrij ernstige vorm van allergie kan zijn, vooral rond de lente en de zomer, is het niet de enige allergie. Allergieën worden veroorzaakt door een overreactie van je immuunsysteem op een vreemde stof in je omgeving. De werking van je immuunsysteem is nauw verbonden met de werking van je zenuwstelsel.

Allergieën kunnen levensbedreigend zijn, hoewel de meeste dat niet zijn, zijn ze belangrijk om te begrijpen. Alleen al in de VS lijden ongeveer 50 miljoen mensen aan allergieën, en er zijn pakweg 30.000 spoed bezoeken als gevolg van anafylaxie. “Wanneer de botten in je wervelkolom niet goed functioneren, blokkeert dit de goede informatiestroom tussen je zenuwstelsel en de rest van je lichaam. Dit verandert dan de manier waarop je lichaam op de omgeving reageert. Wat is een allergie in essentie? Het is een overreactie van je lichaam op zijn omgeving”, zegt Justin, de oprichter van The Right Chiro.

Het volgende gebeurt wanneer je een allergische reactie hebt:

  • Een allergeen, zoals pollen, komt in contact met de huid of het slijmvlies. Peptiden komen vrij.
  • Peptiden zijn kleine eiwitmoleculen.
  • Deze kleine eiwitketens hechten zich aan IgE-antilichamen die zich eerder aan een mastcel hebben gebonden.
  • De mastcellen bevinden zich op plaatsen waar het lichaam vaak in contact komt met allergenen: in de huid, de luchtwegen of de darmen.

4
2

  • In mastcellen wordt histamine opgeslagen. Dit is een stof die een belangrijke rol speelt bij ontstekingsprocessen.
  • Wanneer een allergeen bindt aan de daaraan gehechte IgE-antilichamen, laat de mastcel onmiddellijk de opgeslagen histamine en andere ontstekings boodschappers vrij.
  • De vrijgekomen ontstekingsstoffen veroorzaken dan zwelling van de huid, de productie van afscheidingen, jeuk, netelroos, of een vernauwing van de luchtwegen.

Uw zenuwstelsel regelt alle andere functies en systemen in uw lichaam, met inbegrip van de werking van je immuunsysteem. Je zenuwstelsel wordt beschermd door je wervelkolom. Wanneer je zenuwstelsel optimaal functioneert, resulteert dit in een immuunsysteem dat ook op hetzelfde niveau functioneert. Omdat chiropractors werken aan het verbeteren van de functie van je wervelkolom, zodat er minder interferentie is in de functie van je zenuwstelsel, heeft dit direct invloed op elke cel, orgaan en functie in je lichaam. Wanneer je wervelkolom en zenuwstelsel optimaal functioneren, verlaagt dit het risico op een allergische reactie.

Stel je voor dat je je niet zo vaak zorgen hoeft te maken over het bijwerken van je allergie medicatie. Stel je voor dat je van de lente kunt genieten zoals het bedoeld is, buiten, terwijl je alle mooie bloemen bewonderd. Stel je voor dat je een immuunsysteem hebt dat op de juiste manier reageert op je omgeving. “Met een vrij en goed functionerend zenuwstelsel vergroot je altijd de mogelijkheden voor de gezondheid van je lichaam”, zegt Annika (de chiropractisch adviseur bij The right Chiro).

De werking van je immuunsysteem is nauw verbonden met de werking van je zenuwstelsel. Allergieën worden veroorzaakt door een overreactie van je immuunsysteem op een vreemde stof in je omgeving. Wanneer je wervelkolom en zenuwstelsel optimaal functioneren, verlaagt dit het risico op een allergische reactie. We krijgen vaak de vraag van cliënten: “Hoe helpt chiropractie bij mijn allergieën?”

Voor een betere immuunreactie op uw omgeving, boek nu bij de Right Chiro! 

Bij The Right Chiro begrijpen we dat u gefrustreerd en teleurgesteld bent met uw huidige gezondheidstoestand, omdat we de overweldiging zien in het maken van de beste keuzes voor uw gezondheid en een gebrek aan vertrouwen in het vermogen van uw lichaam om te genezen. Wij bieden chiropractische gezinszorg en gezondheidsvoorlichting, waardoor u duidelijkheid krijgt in het maken van de juiste keuzes en wij u weer in contact brengen met uw vermogen om te genezen. Wij willen u helpen het beste in u naar boven te halen, want u verdient een leven vrij van ongemak en onzekerheid.

Boek vandaag nog bij The Right Chiro!


Maak een afspraak


stuur Whatsappbericht

Iets anders wat je zou willen weten?


allergieën,chiropractie

Stuur Whatsapp bericht


allergieën,chiropractie

Meer over jouw Right Chiropractic team


allergieën,chiropractie

Meer info over chiropractie


allergieën,chiropractie

Frequently Asked Questions

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gerelateerde berichten

trc header1 blog werken houding
Chiropractie

Ongemakken bij thuis- of kantoorwerk

Bij de meeste banen van tegenwoordig sta of zit je voor een lange tijd in dezelfde houding, of je nu thuis of op kantoor werkt. Wanneer je niet weet hoe je dit goed moet doen, veroorzaakt dit ongemak door de extra stress die je wervelkolom en zenuwstelsel moeten doorstaan.

Lees meer...

Iets anders wat je zou willen weten?

Stuur Whatsapp bericht

Meer over jouw Right Chiropractic team

Meer info over chiropractie